Ny fabrik er klar: Midtfynsk plastvirksomhed er på plads i USA

Det går ganske godt for Stål & Plast A/S i Ringe, som nu kan tage en helt ny fabrik i USA i brug. I løbet af året bliver en ny en af slagsen i industrikvarteret i Ringe også taget i brug. Foto: Stål & Plast

Ny fabrik er klar: Midtfynsk plastvirksomhed er på plads i USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stål & Plast A/S har sat gang i produktionen af plastborde i nybygget fabrik i USA. Også i Ringe er en ny fabrik så småt ved at være klar til brug i virksomheden, der netop har leveret endnu et regnskab med markant fremgang.

Ringe: Den midtfynske plastvirksomhed Stål & Plast A/S har nu, helt bogstaveligt, fået fodfæste på det amerikanske marked.

For mere end et år siden satte virksomheden gang i byggeriet af to nye fabrikker, en i Ringe og en i Chicago-området i USA, og mens den i Ringe endnu ikke er i omdrejninger, så ser det anderledes ud med fabrikken i USA, oplyser administrerende direktør i Stål & Plast A/S, Jacob Brå Sørensen.

- Vi er ved at løbe det i gang i USA, men vi er gået i gang med at producere til vores lager, og vi sælger også lidt derfra, siger direktøren.

- Dén i Ringe arbejder vi på at få startet op. Der skal vi have lavet nogle test, og så skal der rettes til. Alt udstyret er installeret i 2018, og så er der en indkøringsfase, som vil tage et halvt år, tilføjer Jacob Brå Sørensen.

Stål & Plast A/S
Administrerende direktør: Jacob Brå SørensenBestyrelse: Henning Braa Sørensen, Kurt Brusgård Poulsen, Jacob Brå Sørensen

Regnskabstal 2017/2018 (2016/2017) i 1000kr

Bruttofortjeneste: 61.189 (46.207)

Resultat før skat: 59.485 (45.266)

Årets resultat: 49.320 (37.656)

Egenkapital: 105.953 (81.579)

Antal ansatte: 15

Hash og Trump

Virksomheden producerer hovedsageligt plastborde til gartnerier verden over, og især det amerikanske marked tegner interessant.

- USA er det marked, der er mest i vækst lige nu. Vi har bygget en fabrik med et enkelt produktionsanlæg, og ser vi isoleret på det, giver det ikke mening. Men kigger vi ud i fremtiden, skal vi være i USA for at få markedsandele, og hvis det udvikler sig, som vi tror, så skal vi også have anlæg nummer to og tre, forklarer Jacob Brå Sørensen, der peger på flere årsager til, at pilen for alvor peger op i USA.

Den ene er, at cannabis er blevet legaliseret i flere stater - både til medicinsk brug og som nydelsesmiddel. Desuden er det stadig mere populært med "vertical farming", hvor der dyrkes, især krydderurter, i flere lag indendørs og under LED-lys.

- Det har man arbejdet med i Europa i 10 år, men i USA bliver der kastet rigtig mange penge i markedet, så i min verden har USA overhalet Europa, mener Jacob Brå Sørensen.

Så har det også betydning, at Donald Trump har fokus på illegal indvandring fra især Mexico, så mexicanere enten har fået opholdstilladelse i USA eller forlader landet.

- Typisk har mexicanere været billig arbejdskraft, som er brugt illegalt i landbrugssektoren og gartnerisektoren. Nu har skal de have løn som alle andre, så lønomkostningerne er steget voldsomt, og det gør, at det nu kan betale sig at investere i automatiske vandingssystem, som vores produkt indgår i, siger Jacob Brå Sørensen.

Ny fremgang

Omkring 70 millioner kroner investerer virksomheden i de to nye fabrikker. Med dem fordobler Stål & Plast A/S sin samlede produktionskapacitet, og det er nødvendigt for at følge med den stigende efterspørgsel efter de midtfynske plastprodukter.

At det går godt, kan ses i regnskabet for 2017/2018, som blev offentliggjort for nylig. Her fik Stål & Plast A/S et resultat før skat på knap 60 millioner kroner. Det er 15 millioner kroner bedre end året før.

Det skyldes dog også, at det går godt for tilknyttede og tilknyttede og associerede virksomheder - som for eksempel robotvirksomheden Gibotech.

- Det er faktisk alle sammen, som det går godt for, og de bidrager med cirka en tredjedel, forklarer Jacob Brå Sørensen, der i virksomhedsregi ikke har nye store projekter i støbeskeen.

- Vi skal lige have gjort de her projekter færdige og have det til at virke. Vi skal have solgt den kapacitet, som vi har fået. Det kan vi nok ikke lige de første år, men vi arbejder på det, lyder det fra ham.

Ny fabrik er klar: Midtfynsk plastvirksomhed er på plads i USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce