Ny faaborg-midtfynsk velfærdsdirektør flytter til Fyn

Siggi W. Kristoffersen begynder i sit ny job 1. marts. Lige nu leder han efter bolig i Odense, og han skal også have sig en bil.

Ny faaborg-midtfynsk velfærdsdirektør flytter til Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siggi W. Kristoffersen flytter familien fra København til Fyn, når han tiltræder som koncerndirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune, men det bliver en anden fynsk kommune, der bliver hjemsted for direktøren hvis navn i øvrigt har en helt særlig forbindelse til Faaborg.

Faaborg-Midtfyn: Faaborgs-Midtfyn Kommunes kommende koncerndirektør for "Sundhed & Omsorg og Opvækst & Læring", Siggi W. Kristoffersen, flytter sammen med sin familie til Fyn i forbindelse med, at han skifter fra et job ved Københavns Kommune. Det bliver dog ikke Faaborg-Midtfyn, der bliver hjemkommune for den 41-årige cand. scient. pol. Han og familien leder i stedet efter bolig i Odense, for hans hustru, Anne Aviaja Wünsche Kristoffersen, beholder sit job i Københavns Kommune.

- Hun er projektleder på implementeringen af den nye EGU-uddannelse i Københavns Kommune, og vi har to små piger på tre og et år. For at min hustru kan beholde sit job, og for at familielivet kan hænge sammen, er vi nødt til at se på, hvordan vi kan minimere pendlertiden, så derfor kigger vi nu på bolig i Odense, fortæller Siggi W. Kristoffersen.

Det er nødvendigt at se i helheder, når man skal løse udfordringer på det sociale område. Mange gange griber borgernes sociale udfordringer ind i andre områder, for eksempel uddannelse eller beskæftigelse.
Siggi W. Kristoffersen, velfærdsdirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune fra 1. marts.
Siggi W. Kristoffersen
41 år, født i Aarhus, har kandidatgrad i statskundskab og master i offentlig ledelse.Kommer fra en stilling som kontorchef i socialforvaltningen i Københavns Kommune. Han har været ansat Københavns Kommune i otte år. Tidligere arbejdede han to år som konsulent.

Gift med Anne Aviaja Wünsche Kristoffersen, projektchef ved Københavns Kommune. Parret har to døtre på tre og et år.

Tiltræder 1. marst som velfærdsdirektør eller koncerndirektør med ansvar for Sundhed & Omsorg samt Opvækst og Læring. Lønudgiften fra Faaborg-Midtfyn Kommune er på 106.821 kr. Lønnen er inklusiv pensionsindbetaling og særlig feriegodtgørelse.

Bolig- og billøs, men leder efter begge dele.

Fritiden bruges hovedsaglig på familien, på lidt motion og på at læse, både krimier og faglitteratur.

Fuldtallig chefgruppe

Han stammer fra Aarhus og er kandidat i statskundskab. Den uddannelse har han udbygget med en mastergrad i offentlig ledelse, mens han har gjort karriere ved Københavns Kommune i løbet af de otte år, han har været ansat der. Her kommer han nu fra en stilling som kontorchef i socialforvaltningen.

Med ansættelsen af "velfærdsdirektøren" er Faaborg-Midtfyn Kommune blevet fuldtallig på chefgangen, efter at fem ud af ni chefer og direktører stoppede i løbet af 2017. Den nye koncerndirektør har ikke noget særligt forhåndskendskab til Faaborg-Midtfyn.

- Jeg kan jo godt se, hvad der har fyldt i aviserne, det seneste års tid, når jeg har googlet Faaborg-Midtfyn, bemærker han - uden konkret at nævne den opsigt det vakte, da hans forgænger på posten, Louise Thule Christensen, efter en sygemelding fik et gyldent håndtryk på 1,8 mio. kr.

Helhedsløsninger

Den uro afskrækker ikke den nye topchef, som har hørt positivt om jobbet fra sin nye kollega, koncerndirektør Helle Vibeke Carstensen, der sidste sommer skiftede fra netop socialforvaltningen i Københavns Kommune til Faaborg-Midtfyn. Først og fremmest er han tiltrukket af sit nye jobs faglige profil:

- Jeg kommer jo fra Københavns Kommune, hvor der er syv borgmestre og 25 direktører, og det kan være en proces i sig selv at samle de relevante mennesker, når man skal arbejde tværfagligt. Det er nødvendigt at se i helheder, når man skal løse udfordringer på det sociale område. Mange gange griber borgernes sociale udfordringer ind i andre områder, for eksempel uddannelse eller beskæftigelse. I Faaborg-Midtfyn kan man hurtigt samle de relevante fagpersoner i det samme rum og træffe helhedsorienterede beslutninger, mener Siggi W. Kristoffersen, der altså bliver øverste chef for hele socialområdet, ældreplejen, pasnings-, skole- og ungeområderne til en årsløn på knap 1,3 millioner kroner.

Inspireret af Siegfried Lenz

Den nye direktørs usædvanlige fornavn har i øvrigt en særlig forbindelse til Faaborg. Det er nemlig en reference til den tyske forfatter Siegfried Lenz, der var meget glad for Faaborg og i en sen alder giftede sig med Ulla Reimer, som havde hus i Faaborg.

- Min mor læste Siegfried Lenz, da hun var gravid med mig, og historien om drengen Siggi, der reddede Emil Nolde-billeder fra nazisterne gjorde stort indtryk på hende. Dengang måtte hun søge om at bruge navnet. Jeg var den eneste, der hed det i Danmark. Men sidst jeg tjekkede det, var der 26 danskere det hed Siggi. Jeg bliver stadig spurgt til, hvad jeg hedder rigtigt, når jeg præsenterer mig, både i Danmark og i Tyskland.

Siggi W. Kristoffersen tiltæder sig nye job 1. marts.

Ny faaborg-midtfynsk velfærdsdirektør flytter til Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce