Ny drejning: Foreningshus på Guldhøj lurer for alvor

Borgerhusbanden har i lang tid haft Guldhøj for øje til et foreningshus. Nu får Helene Jakobsen og co. resten af året til at komme med et bæredygtigt forslag for et sådan et. Arkivfoto: René Johansen

Ny drejning: Foreningshus på Guldhøj lurer for alvor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beslutningen om et salg eller ej af Guldhøj udskydes igen. Nu får foreninger resten af året til at komme med et forslag til et foreningshus.

Ringe: Muligheden for at skabe foreningernes hus på Guldhøj lever fortsat - og i den grad i bedste velgående.

Mandag aften besluttede politikerne at give foreningerne resten af året til at komme med forslag til, hvordan foreningernes hus kan strikkes sammen på stedet. Og ikke bare i vestfløjen, men derimod i østfløjen.

Den mulighed glædede Torben Smith (SF). Han har længe været fortaler for, at muligheden for et sådant projekt blev undersøgt nærmere.

- Det er en noget uventet drejning. Jeg har troet, at det var vestfløjen, der var i spil. Men det er spændende, om vi kan få nok interessenter og foreningsfolk i spil, lød det blandt andet fra Torben Smith, som også huskede, da der for mange år siden blev indkaldt til borgermøde, da man stod med et tomt posthus i Ringe. Her kom 300 til borgermøde.

- Så mange kommer der nok ikke lige her, men vi kan som kommune vise en offensiv i det her og indkalde til et borgermøde. Så kan vi håbe, at de kommer myldrende, foreslog Torben Smith.

Guldhøj
Guldhøj er en tidligere folkeskole. En del af bygningerne er i dag omdannet til lejligheder.

Østfløjen er på 1900 kvadratmeter, mellembygningen er på 260, mens vestfløjen er på 2400 kvadratmeter.

To ejendomsmæglere har vurderet østfløjen med henblik på et salg. Højeste bud lød på 3,3 millioner.

Flere foreninger, ungdomsskolen, hjemmeplejen og sygeplejen holder i dag til på Guldhøj.

Skal selv stå for driften

Søren Kristensen (V) var på linje med SF'eren.

- Vi i Venstre har hele tiden håbet, at det her kunne komme i spil. Men lige hvordan, det har vi været noget usikre på, forklarede Venstremanden med henvisning til de mange kvadratmeter, der skal fyldes ud i østfløjen.

- Nu kan vi komme det hele nærmere, og foreningsfolkene får tid til at se på det og komme med et bud. Men det bliver et stort arbejde, og det kræver samarbejde - også økonomisk, understregede Søren Kristensen.

Planen er, at foreningsfolkene selv skal stå for driften af et eventuelt foreningernes hus, mens kommunen vil stå for vedligeholdelsen af bygningen.

- Der er chance for at få noget helt unikt her. Det er vigtigt, at det er de frivillige selv, der går forrest i det her projekt. Men jeg er enig i, at vi i kommunen skal være med, påpegede Kim Aas Christensen (S) med henvisning til forslaget fra Torben Smith om, at kommunen skal hjælpe med at tromme foreningsfolk sammen ved at indkalde til et borgermøde.

Tocifret millionbeløb

Ny drejningTidligere var det ellers kun vestfløjen, der var i spil til et foreningshus, mens indstillingen til politikerne var at sætte østfløjen til salg. Men en klargøring af vestfløjen vil koste et tocifret millionbeløb, og derfor kom den nye mulighed i spil.

Borgmester Hans Stavnsager (S) påpegede et par gange, at der er mange kvadratmeter, og at det er vigtigt, at foreningsfolkene griber den her mulighed, som de har efterspurgt længe.

Det mener Ole Pedersen (V) nok skal ske.

- Der er spændende folk i spidsen, så det tror jeg nok kan lykkes, mente Ole Pedersen, mens Søren Clemmensen (K) var glad for de ret klare linjer i projektet.

Nemlig at foreningerne selv skal stå for driften, hvis det bliver ført ud i livet.

- Jeg er glad for måden, man fra kommunens side griber det an på. Man trækker en klar streg, mente den konservative politiker.

Foruden foreninger lagde flere politikere op til, at Frivilligcentret i Ringe også kunne få plads på Guldhøj. Dermed vil kommunen kunne spare nogle penge i husleje.

Ny drejning: Foreningshus på Guldhøj lurer for alvor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce