Ny discountbutik ind i gågaden


Ny discountbutik ind i gågaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østergade skal styrkes med en ny discountbutik med p-kælder. Storstilet plan skal redde Faaborgs handelsliv

FAABORG: Den nederste del af Østergade trænger til en ny discountbutik.

Butikkerne i bymidten skal være vidt forskellige fra dem i Herregårdscentret.

Og så skal der gøres noget ved indgangene til Faaborgs indre by, så besøgende, der for eksempel kommer til Sundvejens sydlige rundkørsel, ikke vender om, fordi Faaborg på det sted signalerer alt andet end hyggelig købstad med varmeværk, Lidl og tankstation i første række.

Sådan lyder et par af idéerne i den foreløbige grovskitse til en såkaldt masterplan for Faaborg, som den seneste tid er blevet til bag lukkede døre på rådhuset.

I aftes blev skitsen til masterplanen præsenteret ved et medlemsmøde i Faaborg Handelsstandsforening, og selv om politikerne i kommunalbestyrelsen først skal godkende planen næste år, og alle dele af den derfor er i spil, blev planforslaget modtaget med klapsalver af de fremmødte handlende.

Slagter: Fantastisk

- Det er fantastisk, at kommunen kommer med ambitioner på handelslivets vegne. Det har vi ikke været vant til, men det handler om byens overlevelse, lød det fra Britt Rasmussen fra Landslagteren i Torvegade.

Formanden for handelsstandsforeningen, Lars Pedersen, kaldte forslaget til en masterplan for "en gave til byen", og han bliver samtidig en af de nøglepersoner, der skal hjælpe med til at føre planen ud i livet.

Store dele af masterplanen er nemlig koncentreret om at give nyt liv til Faaborgs handelsliv og til Faaborg som oplevelsesby for både turister og faaborgensere samt de tilflyttere, masterplanen skal hjælpe med at lokke til byen.

Skitsen til en masterplan blev præsenteret for de handlende af afdelingsleder i kommunens udviklingsafdeling, Mai-Britt Helle Jensen, og hun kunne også afsløre, at kommunens folk allerede er langt fremme med planerne om at lokke en ny discountbutik til den østligste ende af Østergade efter Nettos flytning for flere år siden.

Ingen butik på hånden

- Vi arbejder med idéen, så vi kan sælge den til en discountbutik, men vi har ingen konkrete kontakter endnu, oplyste Mai-Britt Helle Jensen.

Planen er at bygge discountbutikken på den side af Østergade, der vender ud mod vandet, for på den måde kan der anlægges en parkeringskælder, så kunderne kan komme ind i butikken fra både gågaden og Chr. IX's Vej.

Hvis planen lykkes, vil det skabe langt flere mennesker i Østergade end nu, og det samme vil ske, hvis det lykkes at anlægge en form for torv i nærheden af Faaborg Museum, der kan afslutte gågaden i den ende.

Centralt i skitsen til en masterplan er det også, at bymidten skal satse benhårdt på at signalere kvalitet og på mindre butikker, mens Herregårdscentret helst skal forbeholdes større butikker med hvidevarer, møbler og andre pladskrævende varer.

Masterplan tager 10 år

- Vi skal arbejde med bymidten som en samlet oplevelse, uden at vi tivolisere den, lød det fra Mai-Britt Helle Jensen, der også understregede, at masterplanen skal ses i et 10-årigt perspektiv, når den vedtages politisk engang i 2009.

Ny discountbutik ind i gågaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce