Ole F. Pedersen genvalg i Faaborg-kredsen

Venstre i Faaborg-kredsen har genvalgt Ole F. Pedersen som folketingskandidat, selv om han var langt fra at opnå valg, da han stillede op første gang i 2015. Man han er også oppe mod hårde odds, da to af partiets folketingsmedlemmer er bosiddende i den kreds, hans stiller op i. Der er ikke noget, der tyder på, at Erling Bonnesen eller Jane Heitmann ikke genopstiller, så konkurrencen om de lokale stemmer er næste gang nok ligeså stor, som ved valget i 2015.

- Men jeg har fået mere erfaring, mere netværk, og så er jeg færdig med at være Flinke-Ole. Jeg må til at bruge mine albuer, også internt i partiet, siger den 52-årige skolelærer.

Dermed sigter han til, at han i seneste valgkamp lod de mere kendte kandidater få pladserne i de mest eksponerede debatter, så der ikke var den helt store opmærksomhed omkring Ole F. Pedersen, der måtte se såvel Erling Bonnesen som Jane Heimann give ham stemmemæssigt bagjul på hjemmebanen, Faaborg-kredsen.

På hele Fyn rakte hans godt 1500 stemmer til en syvendeplads blandt otte opstillede Venstre-folk.

- Ja, ja, der er da op ad bakke, men der er ikke nogen, der har lovet mig, det skulle være nemt. Engang var Faaborgkredsen sikker Venstre-kreds, nu er konkurrencen hård, men så må jeg ud og bruge mine netværk, for eksempel i Horne Lands velkomstkomité eller som angrebstræner i Svendborg forenede Boldklubber, lyder der fra den tidligere superligaspiller.

Ole F. Pedersen siger, han blandt andet vil slå på udflytning af statslige arbejdspladser.

- Det gjorde jeg også sidst, der er faktisk også sket, men det er bare ikke noget, Faaborg og Svendborg rigtig har mærket noget til.

I øjeblikket vikarierer Ole F. Pedersen for Jane Heitmann i kommunalbestyrelsen, og det passer ham godt.

- Jeg er ramt af den politiske bacille, lige nu er jeg optaget af, at sikre foreningslivets politisk bevågenhed, for det betyder uendelig meget for borgerne, at de kan være tilfredse med de kår, vi byder de frivillige i foreningerne, så det er også noget Venstres kommende borgmesterkandidat skal huske.

- Kunne den borgmesterkandidat være dig

- Ahr, det er ikke inde i overvejelserne. Så skal der i al fald komme mange opfordringer til det.

  • Af: