Ny bodegamutter: 30-årige Karina følger sin drøm

Fredag holdt Ryslinge Bodegas nye bodegamutter åbningsfest med gin og tonic og juleøl. Foto: Michala Bøgetoft

Ny bodegamutter: 30-årige Karina følger sin drøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I syv måneder har bodegagængerne i Ryslinge måtte undvære fyraftensøllen, men nu er det savn slut. Fredag rykkede den nye forpagter ind og inviterede lokalsamfundet til fest.

Ryslinge: I syv måneder er der hverken blevet knappet kolde pilsnere op, lydt terningeslag fra raflebægre eller inhaleret røg fra cigaretter i Ryslinge Bodega. Bodegaen har været lukket, og dens lys i vinduerne slukket, siden stedets tidligere forpagter Marianne "Muddi" Christensen i foråret døde.

Men nu er bodegaen blevet overtaget af nye kræfter. Mange interesserede har henvendt sig med henblik på at overtage forpagtningen, men i sidste ende er det 30-årige Karina Sørensen, der for nyligt er flyttet til Ullerslev med sin kæreste, som fremover langer øl og farverige drinks over bardisken til tørre ganer i Ryslinge. Og det virker som om, bodegaen har været savnet.

- Der er flere, som har været forbi og taget i dørhåndtaget, efter de har hørt nyheden, griner Karina Sørensen.

Gæsterne har dog måttet vente til fredag, hvor den nye bodegamutter slog dørene op og bød inden for til åbningsfest. Og Karina Sørensen har været spændt på sin modtagelse.

- Jeg har været nervøs og spændt på at se, hvordan folk reagerer. Både i forhold til at bodegaen er lavet om - der er blevet malet og kommet nye borde og stole. Men jeg er også spændt på, hvad de siger til, at jeg er så ung, fortæller hun.

Ryslinges nye bodegamutter
Karina Sørensen er 30 år.Hun er født og opvokset i Vamdrup i Jylland.

Hun har boet i Rynkeby siden 2009. For nyligt er hun flyttet til Ullerslev med sin kæreste.

Hun har taget handelsskolernes grundforløb (HG) og arbejdet i Netto i syv år.

Derudover har hun i tre år været selvstændig med butikken "50 kr. shop" i Nyborg.

Nu er hun også selvstændig forpagter af Ryslinge Bodega, hvor hun er at finde bag baren.

Åbningsfest på 5-årsdagen for faderens død

Karina Sørensen har altid drømt om at stå bag baren i sin egen bodega.

- Jeg duer ikke til at have en chef - jeg skal være min egen chef, griner hun.

Derfor slog hun straks til, da muligheden for at forpagte Ryslinge Bodega bød sig. Men det er ikke første gang, Karina Sørensen prøver at være selvstændig. I tre år har hun nemlig haft butikken "50 kr. shop" i Nyborg. Derudover har hun arbejdet i Netto i syv år, og sidstnævnte job har hun nu sagt op, så hun kan lægge sine kræfter og kærlighed inden for bodegaens brune vægge i Ryslinge.

- Min far har altid sagt, at jeg skulle følge mine drømme, fortæller hun og tilføjer, at det er den nære kontakt til kunderne, som har ført hende ind i bodega-branchen.

Inden bodegaens åbningsfest var der flere grunde til, at Karina Sørensen havde sommerfugle i maven.

- Det er lidt underligt, for udover at vi holder fest, er det også fem år siden, at min far døde. Vi var ret tætte. Han var selv selvstændig, og det var ham, som sagde, jeg skulle følge mine drømme, og derfor skal jeg fejre, at jeg har fundet det, jeg gerne vil lave. Fredag er derfor også en festdag for mig, fortæller hun.

Bodegamutter på livstid

Udover bodegaens nye udseende har Karina Sørensen selv piftet stedet lidt op. Rundt omkring hænger blåt og rødt pynt, mens to julemænd kigger ned til gæsterne fra barområdet.

- Lidt glimmer og julepynt må der altså gerne være, smiler hun.

Derudover har hun også udvidet barens våde sortiment med flere ungdommelige tilbud, så der også er til det yngre publikum. Men stamgæsterne skal ikke frygte for store forandringer.

- Vi holder også fast i de samme flasker og øl, som da "Muddi" (den tidligere forpagter, red.) havde stedet. Og vi fortsætter også med hendes priser - lige med undtagelse af december måned, hvor vi har åbningstilbud, forklarer Karina Sørensen.

Og det ser ikke ud til, at Ryslinge slipper så let af med Karina Sørensen igen. Hun planlægger at være byens bodegamutter, indtil hun ikke længere kan stå på sine ben.

- Jeg bliver her, til jeg bliver gammel og grå, smiler hun bag baren i sin nye bodega.

Ny bodegamutter: 30-årige Karina følger sin drøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce