Faaborg-Midtfyn: Formanden for Venstre i Faaborg-Midtfyn, Steen Virkelyst, beklager, at borgmester Christian Thygesen (V) helt forlader lokalpolitik med udgangen af næste valg.

- Det er drønærgerligt. Han var inde i en god periode og har gjort meget positivt. Men det er hans beslutning, og han har fra starten sagt, at han ikke ville være levebrødspolitiker. Han ville sidde en, maksimum to, perioder, så vi var forberedte på, at det kunne ske, men vi havde selvfølgelig ikke regnet med det nu, siger Steen Virkelyst, der har fået oplyst, at det er hensynet til Christian Thygesens civile karriere, der får ham til at forlade politik.

- Han har kun siddet som borgmester i to år nu. Hvad tænker du om det?

- Jeg var med til at finde ham som kandidat, hvor han til de allerførste møder sagde, at han aldrig har været i politik før og ville se, hvad det var, og han ville maksimum sidde i to perioder, forklarer Steen Virkelyst.

- Det er op til medlemmerne

Venstre-formanden uddyber, at planen er, at Christian Thygesen sidder som borgmester perioden ud - frem mod næste kommunalvalg i slutningen af 2017 - medmindre en af Venstres nuværende byrådsmedlemmer bliver valgt som borgmesterkandidat.

Venstre i Faaborg-Midtfyn holder bestyrelsesmøde på søndag, hvor de næste skridt bliver planlagt.

Regler for at opstille kandidater skal godkendes på generalforsamlingen i Venstre sidst i marts.

Steen Virkelyst forestiller sig, at man stiller kandidater op sidst på foråret eller lige efter sommerferien.

- Forestiller du dig nogle af de nuværende medlemmer af kommunalbestyrelsen som egnede kandidater?

- Det kan og vil jeg ikke udtale mig om. Alle er mere eller mindre kandidater, men om nogen er bedre eller mindre egnede, vil jeg lade være op til vores medlemmer, understreger Steen Virkelyst.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
1
Vil forlade politik: Faaborg-Midtfyn får ny borgmester

Vil forlade politik: Faaborg-Midtfyn får ny borgmester

Se videoen: Derfor stopper Christian Thygesen

Se videoen: Derfor stopper Christian Thygesen

DF om borgmesterexit: Nu ligger der nye kort på bordet

DF om borgmesterexit: Nu ligger der nye kort på bordet