Nu skal forældre, pædagoger og politikere arbejde sammen om fælles mål

Der er mange måder at definere et godt børneliv på. En af dem kan være at spise frokost med sine bedste venner som her i børnehaven Myretuen i Nr. Broby. Arkivfoto: Palle Søby

Nu skal forældre, pædagoger og politikere arbejde sammen om fælles mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De faglige kasketter bliver hængende i entréen, når der onsdag inviteres til visionslaboratorium under overskriften "Det gode børneliv".

Ryslinge: Hvordan kan vi sammen gøre Faaborg-Midtfyn Kommune til et bedre sted at være barn i? Det skal deltagerne finde ud af, når der onsdag den 28. februar inviteres til såkaldt visionslaboratorium under overskriften "Det gode børneliv".

Mødet foregår på Tre Ege Skolens afdeling i Ryslinge klokken 19-22, og ambitionen er, at forældre, pædagoger, politikere og hvem der ellers måtte deltage hænger deres kasketter i entréen og deltager i mødet som borgere. Det er bureauet Fandenivoldsk Forandring, der sammen med BUPL Fyn står bag, men arrangørerne understreger, at alle er velkomne.

- Det handler om at få nye perspektiver på, hvad det gode børneliv er, forklarer medindehaver af Fandenivoldsk Forandring, Helle Engelbrechtsen og tilføjer, at det dybest set handler om at få flere til at tage ansvar for det samfund, vi lever i.

Når forældre, pædagoger og politikere mødes, er det tit med forskelligrettede og ofte modstridende interesser, men formanden for Opvækst- og Læringsudvalget, Kim Aas Christensen (S), glæder sig over, at onsdagens møde giver anledning til lægge rollerne lidt væk og samles om et fælles mål, nemlig børn.

- Og så kan det godt være, vi løber ind i forskellige udfordringer ud fra de roller vi har, men det er sundt at blive udfordret. Vi skal prøve at trække lidt i den konservative opfattelse, vi kan have af, at sådan plejer vi at gøre og at det handler om økonomi. Det gør det også, men det handler også om meget andet, siger han.

Katrine Gryndahl, der er fællestillidsrepræsentant for pædagogerne i Faaborg-Midtfyn, er enig.

- Vi håber, at folk får en opfattelse af, at selvom vi er meget forskellige, så kommer vi i virkeligheden fra det samme og vil det samme, siger hun.

Vi håber, at folk får en opfattelse af, at selvom vi er meget forskellige, så kommer vi i virkeligheden fra det samme og vil det samme
Katrine Gryndahl, fællestillidsrepræsentant for pædagogerne i Faaborg-Midtfyn
Fem fynske kommuner
Fandenivoldsk Forandring, der består af Helle Engelbrechtsen og Brian Frandsen, kalder sig selv et relationsbureau.Om ambitionen for visionslaboratoriet, der bliver holdt i fem fynske kommuner, blandt andet Faaborg-Midtfyn og Svendborg, skriver bureauet følgende på sin hjemmeside:

"En fælles drøm - en fælles stemme" er et demokratisk udviklingsprojekt i fem fynske kommuner, som har til formål at engagere pædagog og forældre og politikere til at udvikle en faglig, professionel og visionær stemme på børnenes vegne, der kan højne velfærden og livskvaliteten for vores børn.

Visionslaboratoriet i Faaborg-Midtfyn finder sted onsdag den 28. februar klokken 19-22 på Tre Ege Skolens afdeling i Ryslinge. Alle er velkomne og tilmelding er ikke nødvendig.

Skal sætte tanker i gang

Det er op til deltagerne selv at snakke sig frem til, hvad der tegner et godt børneliv, men målet er, at mødet skal munde ud i konkrete forslag til ideer, der kan føres ud i livet.

- Det kan være, at børnehavebørn sang for de ældre på plejehjemmet, eller de ældre kom over og hjalp med at lave urtehave i børnehaven. Det er den slags projekter, der ikke bliver sat op i økonomi, men i livskvalitet. Vi vil udvikle på tværs og se muligheder hos hinanden, forklarer Helle Engelbrechtsen, der vil hjælpe med at oprette en platform, hvor man kan udveksle ideer.

Katrine Gryndahl håber, at onsdagens visionsmøde vil sætte tanker i gang hos deltagerne.

- Jeg kunne godt ønske mig, at vi tog fælles ansvar for vores allesammens børn, det synes jeg er gået lidt af fløjten. Vi er blevet rigtig forsigtige med hinandens grænser. Det er ikke fordi, v i skal begynde at opdrage på hinandens børn, men man kan godt som forælder og menneske hjælpe med at samle et barn op, flytte sig i bussen eller hjælpe med at komme over vejen, siger hun.

Fra politisk side ønsker Kim Aas Christensen at tage ved lære af Fandenivoldsk Forandrings måde at inddrage borgerne på.

- Fandenivoldsk (Forandring, red.) formår at få engageret forældre, ikke bare os politikere og pædagoger. Vi kan bruge dem til forældreinddragelse, og til at få forældrene til at være en større del af de tiltag, vi laver for børn i vores kommune, siger han.

Nu skal forældre, pædagoger og politikere arbejde sammen om fælles mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce