Masser af bud på, hvad det nye sognehus i Årslev kan bruges til

Årslev/sdr. Højrup: Da biskop Tine Lindhardt lørdag eftermiddag klippede den røde snor, var det forløsningen på 11 års ventetid.

Men det var samtidig begyndelsen på et nyt kapitel for lokalbefolkningen i Årslev og Sdr. Højrup. For nu har de fået deres længe ventede sognehus. Og nu skal det bruges.

Til hvad? Det kom der en hel del bud på ved indvielsen lørdag, hvor mellem 50 og 60 mødte frem for at se huset og smage en kæmpestor brunsvigerkage og en masse småkager.

Sognepræst Karin Halsing har selv masser af ideer til, hvad sognehuset kan bruges til.

- Nu skal huset fyldes med liv. Der kan laves eftermiddagscafé. Der kan laves arrangementer, hvor folk kommer ind i maskinrummet og ser, hvordan en gudstjeneste bliver til. Læsekreds. Meditation. Bibellæsning. Der er uendelige muligheder. Og så skal det selvfølgelig også bruges til mindesammenkomster efter bisættelser, siger Karin Halsing.

Og hvis hun selv løber tør for ideer, er der hjælp at hente hos de unge.

En af forårets konfirmander, 13-årige Victoria Karlovic, stillede sig op foran forsamlingen og fortalte, hvad de unge foreslår, huset skal bruges til.

- Hyggeklub med poolbord og bordtennis. Filmaftener. Grillaftener med film og fodbold og snacks. Det må gerne være noget med mad. Måske også overnatning. Hvor man kommer og griller, hygger sig, sover og spiser morgenmad, lød nogle af forslagene fra årets kommende komfirmander.

Netop for konfirmanderne får det nye sognehus den store fordel, at præsten nu kan have hele flokken samlet på én gang.

Ved indvielsen underholdt kirkesanger Bjarne Fredberg Knudsen og organist James Howard Young med en fantasifuld lille koncert som duoen "Knold og Tot". De kom omkring både "Tryllefløjten", "Macbeth", svenske viser, "Elverskud" og Napoleons-krigene.

  • Guldborg_Bente_(2015)_009

    Af:

    Jeg er journalist på Faaborg-Midtfyn Lokalredaktionen i Ringe. Her beskæftiger jeg mig som tovholder især med lokalstof i ugeavisen Midtfynsposten - og også med stof til lokalsiderne i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har været ansat siden 1987, altid på Midtfyn. Jeg bor i Kværndrup med min mand og holder af planter og have.