Nu mobiliseres der til klimakampen


Nu mobiliseres der til klimakampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny lokal klimaplan klar til februar

FAABORG-MIDTFYN: De færreste er efterhånden i tvivl om, at klimaet ændrer sig, og at menneskene med de rette beslutninger nok kan afbøde de værste konsekvenser.

I morgen tager de tre kvinder og seks mænd i Faaborg-Midtfyns nyligt nedsatte klimaudvalg derfor hul på at diskutere, hvordan kampen mod de farlige klimaændringer kan føres helt lokalt.

Og det er på forhånd klart, at der ikke er tid til megen tom snak og pauser, for om et halvt år - den 15. februar - skal det lokale klimapanel være klar med en ambitiøs plan.

Konkrete planer - nu

Ikke bare skal planen indeholde visioner. Den skal også rumme projekter, der kan sættes i gang straks, og som med det samme betyder, at Faaborg-Midtfyn bliver en mindre belastning for det globale klima end i dag

Formanden for klimaudvalget, den konservative politiker Grete Justesen, har store forventninger til arbejdet.

Selv er hun gået i spidsen med en plan for, hvordan de kommunale ejendomme kan gøres mere energieffektive - efter inspiration fra Middelfart Kommune.

- Men vi må også kunne gøre noget ved al vores transport i Faaborg-Midtfyn, siger Grete Justesen med tanke på de mange køretøjer, der hver dag kører på kryds og tværs af Faaborg-Midtfyn i kommunal tjeneste.

Mere samkørsel, tak

- Vi må kunne arrangere noget mere samkørsel, og selv om det vil være en kæmpe logistisk opgave, så må det kunne lade sig gøre, siger hun.

Samme toner høres fra Lars Torup, lokalformand for Danmarks Naturfredningsforening og også medlem af klimaudvalget.

Desuden vil han i en fart have forbedret trafiksikkerheden på skolevejene, så det bliver sikkert at cykle i skole, og så forældrene ikke behøver at starte bilen.

Derudover vil Lars Torup gerne melde Faaborg-Midtfyn ind i gruppen af såkaldte klimakommuner. I dag har 12 danske kommuner indgået en aftale med Danmarks Naturfredningsforening, hvor de forpligter sig til at reducere CO2-udslippet hvert år. Borgmesteren i Nyborg sagde for nylig ja til at gøre Nyborg til klimakommune, og i Middelfart er klimaaftalen for længst underskrevet.

- Lige nu er der 12 klimakommuner og flere andre på vej. Vi skal skynde os, hvis Faaborg-Midtfyn skal være blandt de 20 første, konstaterer Lars Torup.

Nu mobiliseres der til klimakampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce