Nu har Faaborg to klokketårne

Foto: Thomas Yde

Nu har Faaborg to klokketårne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAABORG: Faaborg har nu to klokketårne - og det er faktisk ikke til at sige, hvilket ét, der er smukkest eller hvilket ét, der har kostet mest arkitekt- og håndværksmæssig viden og kunnen!

Faaborg Miniby kunne i går afsløre juvelen i den planlagte miniby - den op mod fire meter høje model af klokketårnet. Det skete i gården til udstillingslokalet Bryggergården.

I op mod fem år har Hans Christian Pedersen, Svend Ellegaard og Verner Brændeholm arbejdet med projektet.

- Jeg er glad for, at det er slut. Det har været et stort ansvar - og det har ind imellem også været lidt trætteligt at arbejde på det samme byggeri i så lang tid, lød det fra Hans Christian Pedersen, mens han tog imod de mange lykønskninger for et "imponerende" og "fantastisk" stykke arbejde.

I tankerne er Hans Christian Pedersen imidlertid allerede langt videre - i gang med arbejdet med en kopi af et af husene ved Torvet - ved indgangen til pottemageren.

- Det er virkelig et skævt hus. Der er simpelthen ikke en lige vinkel overhovedet, er Hans Christian Pedersens vurdering.

Tårnet som pejlemærke

Men tilbage til Klokketårnet:Modellen blev afsløret klokken 12.00 til det rigtige klokketårns bimblen. Og uret ved toppen af det flotte, sorte tag på modellen gik bare helt korrekt. Ingrid Elmelund, søster til Hans Christian Pedersen, var klar med blomster til sin bror og med tankevækkende ord til de mange forsamlet til indvielsen. Hun sagde blandt andet:

- Klokketårnet er perlen i vor by. Tænk også på tårnets betydning gennem årene som pejlemærke for søfolkene.

Både Ingrid Elmelund og Hans Christian Pedersen stammer fra Korshavn.

Udflytning i 2003

Mens Erik Birgersted, formand for minibyen, er på vej til at blive byens borgmester nummer to, ja så havde Alfred Andersen, borgmester nummer ét, også et par ord med til indvielsen:

- Vi skal alle påskønne det fantastiske og store arbejde, der bliver udført af miniby-folket.

I løbet af de lidt over ti år, der er bygget modeller, er miniby-folket nået op på lidt over 20 huse. Og arbejdet fortsætter. Efter planen skal minibyen have sin endelige placering i forbindelse med Sundet, Sundvejen og det nye planlagte, ældrecenter øst ved Prices Have. Et forsigtigt bud i går fra Alfred Andersen på et årstal for en udflytning af minibyen til dens endelige placering lød på år 2003.
Foto: Thomas Yde
Foto: Thomas Yde
Foto: Thomas Yde
Foto: Thomas Yde

Nu har Faaborg to klokketårne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce