Nu får voldsoffer endelig hjælp

Humøret er steget betydeligt hjemme hos 30-årige Kenny Askebjerg i Årslev. Han får nu hjælp af kommunen, efter at Fyens Stiftstidende fortalte om hans håbløse situation.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Nu får voldsoffer endelig hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg-Midtfyn Kommune har bevilget tre måneder på behandlingscenter og mere hjælp i Kennys hjem

ÅRSLEV: Han glæder sig rigtig meget til onsdag i næste uge.

30-årige Kenny Askebjerg, som for et år siden blev udsat for drabsforsøg, og som stadig er dybt mærket af de alvorlige kvæstelser, skal flytte ind på behandlingscentret Stien ved Vojens.

Siden overfaldet om aftenen den 27. juli sidste år har Kenny Askebjerg ikke alene kæmpet for liv og førlighed men også med det medicinmisbrug, han har fået, og som han gerne selv vil ud af.

Fyens Stiftstidende fortalte i juni, hvordan Kenny blev fundet fuldstændig hjælpeløs i sin lejlighed af den lokale landbetjent, som også er medlem af byrådet for Venstre.

Fortvivlede forældre

Den 30-årige mand havde været ude af stand til at ringe til sine forældre, fordi hans telefon var i stykker, og så havde han indtaget alt for meget forskellig medicin. Han var efterfølgende indlagt på Psykiatrisk Afdeling i Svendborg i en uge.

Kenny Askebjergs forældre Vinnie og Allan var fortvivlede over, at deres søn ikke blev hjulpet videre med behandling og genoptræning af Faaborg-Midtfyn Kommune.

Kenny var allerede sidste år blevet undersøgt at Hjerneskaderådgivningen i Odense, som også havde flere konstruktive forslag, men kommunen havde forinden valgt at opsige kontrakten med rådgivningen fra nytår, så Kenny havnede i det tomrum, som opstod, da Faaborg-Midtfyn Kommune overtog opgaven selv og personalet endnu ikke var klædt ordentligt på til at løfte den.

Magter det ikke alene

- Efter I gik ind i sagen, er der pludselig sket en masse. Kommunen har sørget for, at Kenny ikke alene får hjemmehjælp, men også fysioterapi og personlig hjælper flere gange om ugen i sin lejlighed, og nu skal han så til Vojens for at blive af med sit misbrug, fortæller en glad mor Vinnie Askebjerg til avisen.

- Det er dejligt, at der endelig sker noget, for vi forældre magter jo ikke selv opgaven. Jeg har haft en blodprop i hjernen og døjer stadig med eftervirkninger, forklarer hun.

Nævningesagen mod de to mænd, der sidder fængslet for det ualmindeligt grove overfald på Kenny, kommer for retten senere på måneden, og Kenny skal også selv afgive forklaring.

- Jeg glæder mig til at få det overstået, og jeg glæder mig til at komme til Jylland. Jeg besøgte dem derovre med min mor den anden dag, og de virker meget flinke, siger Kenny.

Motivet til afstraffelsen

Behandlingscentret Stien arbejder efter Minnesota-modellen, og en stor del af personalet er selv tidligere misbrugere.

Kenny Askebjerg har foreløbig fået bevilget tre måneders ophold - og dertil opfølgning og vejledning.

Motivet til afstraffelsen, som af anklagemyndigheden betegnes som drabsforsøg, menes at være problemer mellem de tiltaltes søster og Kenny. De to har boet sammen og har et barn.

De to brødre, der nægter sig skyldige, brugte efter politiets mening en donkraft samt en skovl eller spade til at slå søsterens ekskæreste igen og igen i hovedet og på kroppen.

Han blev efterladt livsfarligt kvæstet på gulvet i sin lejlighed.

Nu får voldsoffer endelig hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce