Nu er det alvor: P-vagter har smidt fløjlshandskerne

Både i Ringe og Faaborg har der været travlt med at udstede venlige postkort til ulydige bilister, for at gøre opmærksom på, at p-kontrollen vender tilbage. Den blev ellers sløjfet i 2016 o nu vanker der rigtige bøder. Arkivfoto: Kurt Rasmussen

Nu er det alvor: P-vagter har smidt fløjlshandskerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De tekniske problemer er nu løst, og dermed skifter p-vagter i Ringe og Faaborg de venlig postkort ud med bøder, hvis man parkerer ulovligt på offentlige p-pladser.

Ringe/Faaborg: Det gælder om at huske p-skiven, når man fremover parkerer i Ringe og Faaborg. For ellers risikerer man at få en bøde.

Som tidligere fortalt har tekniske problemer med at udskrive p-bøder betydet, at genindførelsen af p-kontrollen på offentlige p-pladser i de to byer blev udskudt, men nu problemerne løst.

Onsdag eftermiddag kunne p-vagterne tage systemet i brug, oplyser afdelingsleder i Natur og Trafik, Ole Tyrsted Jørgensen.

- De tekniske udfordringer med vores system er løst, så nu er vi gået i gang med at udskrive p-afgifter, når folk holder ulovligt, siger Ole Tyrsted Jørgensen.

- I første omgang er det i Ringe og Faaborg, men vi kan ikke afvise, at de også slår et smut forbi de mindre byer. Men i starten vil de koncentrere sig om Ringe og Faaborg, fortsætter han.

Ændre adfærd

Efter planen skulle p-vagterne allerede have skruet bissen på fra 1. december, men i stedet blev det udsat og perioden med venlige postkort i forruden hos ulydige bilister forlænget.

Flere hundrede postkort har p-vagterne udskrevet siden de kom på gaden 7. november.

- Det er temmelig mange, men vi håber, at det har været med til at justere bilisterne adfærd, så det bliver relativt få afgifter, vi skal udskrive nu, siger Ole Tyrsted Jørgensen, som i øvrigt kan melde om flere henvendelser fra folk, som har fået p-bøde i december.

- Det viser sig, at det er fra private parkeringspladser, og der er så opstået en forvirring hos nogle. Derfor vil jeg gerne understrege, at det kun er på offentlige parkeringspladser, at vi kontrollerer, pointerer afdelingslederen.

To deltidsansatte er ansat til at varetage opgaven.

- Det er et stille og roligt ønske fra politikerne om at ændre adfærden, og vi mener ikke, at det er nødvendigt med fuldtidsansatte, så det er nok ikke hver dag de kommer forbi, mener Ole Tyrsted Jørgensen.

Det er politisk bestemt, at man kan købe en p-licens gældende inden for bygrænsen i Faaborg. Det trådte i kraft ved årsskiftet, og 11 har købt en.

Nu er det alvor: P-vagter har smidt fløjlshandskerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce