De tekniske problemer er nu løst, og dermed skifter p-vagter i Ringe og Faaborg de venlig postkort ud med bøder, hvis man parkerer ulovligt på offentlige p-pladser.

Ringe/Faaborg: Det gælder om at huske p-skiven, når man fremover parkerer i Ringe og Faaborg. For ellers risikerer man at få en bøde.

Som tidligere fortalt har tekniske problemer med at udskrive p-bøder betydet, at genindførelsen af p-kontrollen på offentlige p-pladser i de to byer blev udskudt, men nu problemerne løst.

Onsdag eftermiddag kunne p-vagterne tage systemet i brug, oplyser afdelingsleder i Natur og Trafik, Ole Tyrsted Jørgensen.

- De tekniske udfordringer med vores system er løst, så nu er vi gået i gang med at udskrive p-afgifter, når folk holder ulovligt, siger Ole Tyrsted Jørgensen.

- I første omgang er det i Ringe og Faaborg, men vi kan ikke afvise, at de også slår et smut forbi de mindre byer. Men i starten vil de koncentrere sig om Ringe og Faaborg, fortsætter han.

Ændre adfærd

Efter planen skulle p-vagterne allerede have skruet bissen på fra 1. december, men i stedet blev det udsat og perioden med venlige postkort i forruden hos ulydige bilister forlænget.

Flere hundrede postkort har p-vagterne udskrevet siden de kom på gaden 7. november.

- Det er temmelig mange, men vi håber, at det har været med til at justere bilisterne adfærd, så det bliver relativt få afgifter, vi skal udskrive nu, siger Ole Tyrsted Jørgensen, som i øvrigt kan melde om flere henvendelser fra folk, som har fået p-bøde i december.

- Det viser sig, at det er fra private parkeringspladser, og der er så opstået en forvirring hos nogle. Derfor vil jeg gerne understrege, at det kun er på offentlige parkeringspladser, at vi kontrollerer, pointerer afdelingslederen.

To deltidsansatte er ansat til at varetage opgaven.

- Det er et stille og roligt ønske fra politikerne om at ændre adfærden, og vi mener ikke, at det er nødvendigt med fuldtidsansatte, så det er nok ikke hver dag de kommer forbi, mener Ole Tyrsted Jørgensen.

Det er politisk bestemt, at man kan købe en p-licens gældende inden for bygrænsen i Faaborg. Det trådte i kraft ved årsskiftet, og 11 har købt en.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.

Mere om emnet

Se alle
2
P-vagten vender tilbage

P-vagten vender tilbage

1
På få uger: Så mange har fået p-afgifter i Ringe og Faaborg

På få uger: Så mange har fået p-afgifter i Ringe og Faaborg

3
Slut med at blæse på p-regler: Nu svinges bødeblokken i Ringe og Faaborg

Slut med at blæse på p-regler: Nu svinges bødeblokken i Ringe og Faaborg