Nu chef for to musikskoler

Musikskoleleder Niels Kronvald er barselsvikar for sin kollega i Ringe. Arkivfoto: KIM RUNE

Nu chef for to musikskoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BARSELSVIKARIAT: Årslev Musikskole udlåner sin leder til Ringe

RINGE: Mens diskussionen om nye kommunegrænser ellers efterlader det indtryk, atÅrslev og Ringe ikke rigtig er på talefod med hinanden, så fungerer det praktiske samarbejde.

Således har Ringe Kommune konstitueret Niels Kronvald, leder af Årslev Musik-skole, som leder af Ringe Kommunale Musikskole, mens Helle Jakobsen har barselsorlov.

- Der er ingen dramatik i det eller signal om, at vi er ved at sammenlægge musikskolerne. Helle Jakobsen har været sygemeldt før sin barsel, og derfor stod vi med et praktisk problem, forklarer kulturudvalgsformand Lene Høsthaab (V).

Hverken i Ringes egen musikskole eller f.eks. Ryslinges var der umiddelbart ressourcer til opgaven, men det er der i Årslev.

- Årslev har en stor musikskole, hvor det var lettest at finde administrativ tid, bemærker Lene Høsthaab.

Forældre og lærere i Ringe Kommunale Musikskole er blevet orienteret om konstitueringen af Niels Kronvald fra begyndelsen af oktober og formentlig resten af skoleåret - eller det meste af det.

Rent praktisk har ordningen den konsekvens, at telefonopkald til musikskolen i Ringe automatisk stilles om til Årslev Musikskoles kontor på Bøgehøjskolen i Sdr. Nærå.

Derimod overtager Niels Kronvald ikke Helle Jakobsens musikundervisning, som fordeles til andre lærere.

- Jeg har i forvejen kun ganske få timer om ugen, bemærker Niels Kronvald, der under konstitueringen får lidt flere sekretærtimer til musikskolens kontor.

Han regner med at være i Ringe et par gange om ugen.

Niels Kronvald har allerede konstateret, at der er stor forskel på de to musikskoler.

- Ja, meget. I Ringe er det totalt centralt, hvor al undervisning foregår på Guldhøj, mens vi i Årslev har det fordelt ude på skolerne. En anden forskel er, at lærerne på musikskolen i Ringe har flere administrative opgaver, som i Årslev løses på musikskolens kontor, nævner Niels Kronvald.

Nu chef for to musikskoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce