Nr. Lyndelse vil lege med de store


Nr. Lyndelse vil lege med de store

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forening har indledt charmeoffensiv for at gøre Nr. Lyndelse til det tredje idrætscenter i kommunen. Nabobyen undrer sig

NR. LYNDELSE/ÅRSLEV:

I fremtiden skal der være to lokomotiver, når det gælder idrætsfaciliteter i kommunen, ét i Ringe og ét i Faaborg.

Sådan hedder det i forslaget til en samlet fritidsstrategi for Faaborg-Midtfyn.

Samtidig er der lagt op til et mellemstort center i den tidligere Årslev Kommune. Spørgsmålet er bare, hvor det skal ligge. Det forsøger Nr. Lyndelse/Søby IF - som den eneste - at give et bud på i sit høringssvar til kommunen.

Ikke overraskende peger pilen på Nr. Lyndelse.

- Det gode argument er, at samtlige af vores afdelinger kan melde om en medlemsfremgang. I det hele taget stiger indbyggertallet i Nr. Lyndelse. Desuden ligger faciliteter såsom hallen og boldbanerne samlet hos os, mens det ikke er tilfældet i for eksempel Årslev. Og så er der rigtig gode muligheder for en udbygning af idrætshallen, forklarer Inger Mehl på vegne af bestyrelsen.

Hun lægger ikke skjul på, at en status som mellemstort idrætscenter vil betyde en større sikkerhed for, at den lokale hal kan overleve på længere sigt.

- Ikke fordi jeg tror, at den på nogen måde er truet af lukning. Men politikerne vil ikke garantere, at alle hallerne får lov til at bestå, siger hun.

Blus på foreningslivet

I nabobyen Årslev/Sdr. Nærå er der også masser af blus på det lokale foreningsliv. Blandt de store aktører finder man gymnastikforeningen, som ifølge formand Jørgen Jensen har op mod 700 medlemmer. Men også sportsgrene som fodbold, tennis og bordtennis klarer sig godt. Derfor er Årslev det helt naturlige valg som et tredje idrætscenter, mener formanden. Han peger desuden på, at Årslev og Sdr. Nærå er vokset sammen og udgør en langt større by end Nr. Lyndelse. Én ting må han dog medgive:

Hallen og boldbanerne ligger over en kilometer fra hinanden, og det er langtfra optimalt, når man for eksempel skal tiltrække store stævner.

En trumf i ærmet

Hos Nr. Lyndelse/Søby IF har man endnu en trumf i ærmet, nemlig planerne om et samarbejde med byens aktivitetshus, Skullerodsholm. Endnu er parterne ikke begyndt at diskutere, hvad det nærmere skal gå ud på, men målet er at udvikle nye tilbud. Det kunne for eksempel være et antal squashbaner, fremgår det af høringssvaret. De har en størrelse, der også gør dem velegnede til genoptræning.

Én ting vil foreningerne i Nr. Lyndelse dog ikke være med til, nemlig et samarbejde med Allested-Vejle, sådan som det er foreslået i fritidsstrategien.

- Det er ikke, fordi vi har noget imod foreningerne i Allested-Vejle, men historisk set har vi ikke haft noget med dem at gøre. Vi har altid været mere orienteret mod Årslev, både når det gælder skole, indkøb og idrætslivet lyder forklaringen fra Inger Mehl.

Nr. Lyndelse vil lege med de store

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce