Noget for alle sanser

Elever og lærere fra flere fynske skoler gæstede ForVandlingsslottet, Ringe Svømmehal, i går. Til og med fredag er svømmehallen takket være hårdt arbejde fra seks studerende fra Odense Social Pædagogiske Seminarium er svømmehallen forvandlet til tropisk vandjungle.

Noget for alle sanser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Bjarne Jacobsen Foto: Nils Mogensen Svalebøg

bjja@fyens.dk

RINGE: Den første sans, der aktiveres, er lugtesansen. Selv om Ringe Svømmehal i denne uge er omdannet til tropisk jungle, træder klorlugten som altid igennem ved indgangen til svømmehallen.

Indenfor aktiveres høresansen omgående. Både det store og lille bassin er fyldt til sidste plads med råbende og skrigende børn.

Årsag: Seks studerende fra Odense Socialpædagogiske Seminarium har for tredje år i træk omdannet svømmehallen til et tropisk badeland for en uge.

De har fået 1400 forhåndstilmeldinger fra skoler og børnehaver og håber på omkring 1000 gæster derudover.

Og de fleste burde kunne afse tid til et besøg. Der er åbent hver dag i denne uge fra 8 til 21.

- Det er godt, det kun er en uge, medgiver Mai Damgaard, en af de seks arrangører, der både i tiden op til og nu driver rovdrift på sig selv med lange - frivillige - arbejdsdage.

På bagvæggen hænger et stort lagen med aber, krokodiller og giraffer. Oven over vandhundene hænger der farvestrålende lianer ned fra loftet.

De skal udfordre synssansen - og give den rette tropestemning.

- Meningen er, at der skal være noget for alle sanser. Masser af lyde, dufte og et væld af farver, fortæller Mai Damgaard og tilføjer, at man må i caféen i et telt udenfor for at stimulere smagssansen.

Følesansen populær

Hun erkender, at det er det 31 grader varme vand, boldene og de oppustelige krokodiller, der får mest opmærksomhed fra børnene.

- Vandet er følesansen. Følelsen af at være vægtløs. Det andet er med til at skabe en speciel stemning, siger Mai Damgaard og forklarer dermed, at det store arbejde bestemt ikke er spildt.

Tobias, der har glemt sit efternavn, er her sammen med sine syv klassekammerater fra Paarup Skoles centerafdeling.

Han tumler rundt med en oppustelig krokodille, mens kammeraterne kaster lette plasticbolde mod hinanden.

- Jeg var her også sidste år, fortæller han og gør opmærksom på, at en dag i svømmehallen er at foretrække frem for matematik.

Den holdning deler han formentlig med de 1399 andre forhåndstilmeldte børn, der kommer i sansejunglen, inden svømmehallen bliver sig selv igen fredag aften.
Tobias fra 2. klasse på Paarup Skoles centerafdeling nyder dagen i fulde drag.
Tobias fra 2. klasse på Paarup Skoles centerafdeling nyder dagen i fulde drag.

Noget for alle sanser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce