Nekrolog: Thorkild Bonde Jensen døde 42 dage efter sin hustru

Tre pudler med navnet Tim nåede Thorkild og Tove Jensen at have. Og med sønnen Tom, bestod familien altså af "de fire T'er". Foto: Tim K. Jensen

Nekrolog: Thorkild Bonde Jensen døde 42 dage efter sin hustru

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

58 år fik Thorkild Bonde Jensen sammen med sin hustru, Tove Jensen. Hans tid som enkemand varede kun 42 dage. Han sov stille ind den 9. januar.

De 42 dage blev især brugt med samtaler med parrets eneste barn, Tom Bonde. Der var nok at tale om, for selv om Thorkild Bonde Jensen var en stilfærdig mand, var han også et meget samfundsinteresseret menneske. Så sent som aftenen før han døde, var han engageret i en diskussion om fremtidens boliger for pensionister.

Thorkild Bonde Jensen blev født som gårdmandssøn den 30. april 1933 i Haastrup.

Han aftjente sin værnepligt i Den kongelige livgarde og flyttede herefter sammen med sine forældre til Ringe, hvor han blev boende resten af sit liv.

Han kom i lære som maskinmester hos Harvester og blev senere ansat hos Fiat i Ringe, hvor han blev leder af reparationsværkstedet.

Siden blev han selvstændig og drev firmaet 4T, som beskæftigede sig med opvarmning af skibe. Han skabte en række patenter inden for sit felt, men levede op til sit ry som ydmyg og beskeden ved at holde det for sig selv.

Thorkild Bonde Jensen arbejdede indtil 2006, hvor han gik på pension, samtidig med at hans hustru stoppede sit lange virke som borgmestersekretær i Ringe Kommune.

Hustruen, Tove Jensen, mødte han i 1956, og de blev gift tre år senere. I 1961 blev de forældre til Tom, der som voksen skulle komme til at betragte sin mor som sin politiske mentor og sin far som sin erhvervsmentor. Når Tom Bonde var ude at rejse, gik der sjældent en dag, hvor han ikke talte med sin far om arbejde.

Forældrene var meget forskellige. Hvor Thorkild Bonde Jensen var stilfærdig, var hustruen kontant og bramfri. Men sammenholdet i den lille familie var tæt, og selv om Thorkild Bonde Jensen var stille, var han ikke forsagt.

Der faldt jævnligt en munter bemærkning af. For eksempel da parret efter pensionen skulle rykke fra huset på Liljevej, der havde været deres hjem i 40 år, til en bolig på Dybdalgårdvej i Ringe. Flytningen faldt sammen med, at Tove Jensen var meget syg.

- Det var nu godt nok, for så kunne jeg få det, som jeg ville have det, lød det fra Thorkild Bonde Jensen, da Fyns Amts Avis senere kom på besøg for at skrive historien om Tove Jensens liv efter afskeden med kommunen.

Sønnens kærlighedsliv kunne han også godt spøge med. Da Tom Bonde fyldte 50, foreslog han selv i spøg at invitere alle sine ekskærester.

- Så skal vi jo leje hele Ringehallen, kommenterede hans far.

Hjemmet var præget af stor gæstfrihed og rummelighed, og det var en usigelig glæde, da de for 11 år siden blev bedsteforældre til Toms datter Thilde.

Hun var kilde til stor glæde i sine farforældres liv, og Thorkild Bonde Jensen nåede at fortælle hende mange historier om sit liv, sit virke og sine bøger, som der var rigtig mange af.

I det hele taget var han et kulturelt interesseret menneske, som nød museumsbesøg og delte en stærk interesse med sønnen for gamle såvel som nye - og gerne hurtige - biler.

Han var også meget begejstret for hunde. Thorkild og Tove Jensen nåede at have tre pudler - alle med navnet Tim - dermed var forbogstavet 'T' udbredt til både to- og firbenede i familien.

Ægteparret er begge stærkt savnet af Tom Bonde, Thilde, og Thildes mor, Trine, som de bevarede en god kontakt til, selv om hun og Tom Bonde bor hver for sig. Men familien finder trøst i, at ægteparret kom af sted sammen.

Bisættelsen er foregået i stilhed - helt i Thorkild Bonde Jensens ånd.

Nekrolog: Thorkild Bonde Jensen døde 42 dage efter sin hustru

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce