Nej tak: Kæmpe modstand mod 36 meter mobilmast i Faaborg

Forslaget om at sætte masten op på den grusbelagte P-plads møder modstand hos borgere, erhvervsdrivende og hos stiftsøvrigheden. Foto: Torsten Cilleborg

Nej tak: Kæmpe modstand mod 36 meter mobilmast i Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere end 40 borgere og virksomheder har gjort indsigelse mod forslag om at placere en ny mobilmast på Markedspladsen 2.

Faaborg: Det er noget af en udfordring at finde en egnet placering til en 36 meter høj mast, der kan sikre Faaborg stabil mobiltelefoni, for ligegyldig hvilken placering, der peges på, giver det bøvl og protester. Bekymrede borgere og forurenet jord er på vej til at vælte et projekt, der ellers så ud til at skulle rejse sig ved grusparkeringspladsen ved siden af OK-tanken på Markedspladsen.

Problemet opstod, da Danish Crown besluttede at rømme havnen i Faaborg, og kommunen bad om at få rykket bygningerne, inklusive skorstene, ned. Her sad de TDC-antenner, der dækkede Faaborg med mobiltefoni. Lige nu er der lavet en midlertidig løsning ved Tømmergården, hvor der er stillet en 24 meter høj mast op. Det er imidlertid ikke nogen langtidsholdbar løsning, og i fællesskab har TDC og Faaborg-Midtfyn Kommune så foreslået en placering på Markedspladsen 2, ikke så langt fra Lagonisminderundkørslen.

Forslaget har nu været i høring, og det er ikke blevet specielt godt modtaget hos borgerne, erhvervsdrivende - eller hos kirken. I naturbeskyttelsesloven gælder den såkaldte kirkebeskyttelseslinje, der siger, der ikke må bygges over 8,5 meter i højden inden for 300 meter til en kirke. Masten planlægges meget tæt på, men indenfor, den grænse, og derfor er Fyens Stift ikke helt vilde med placeringen. Rundt regnet 40 borgere heriblandt erhvervsdrivende som Claus Køhler fra Hammer Hansen, og Lars Nielsen fra Fri Bikeshop og Klerkegade/Klostergade-borgere som Palle Petersen, Ib Tagel, Bo Kærsager og Henrik Nedergaard med flere har gjort fælles indsigelse. De skriver blandt andet, at en 36 meter høj mast vil ødelægge indtrykket af område, hvor mange bygninger har høj bevaringsværdi. Masten vil forringe ejendomsværdien for flere boliger, påpeger de blandt andet.

Oveni det hele viser det sig også, at jorden, hvor masten er tiltænkt sin placering, nok er forurenet, og det bekymrer TDC, der ikke er indstillet på at bekoste en jordrensning.

Poltiikerne i Teknik- og Miljøudvalget mødes torsdag i et forsøg på at finde en løsning på problemerne.

Nej tak: Kæmpe modstand mod 36 meter mobilmast i Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce