I starten af det nye år river Faaborg-Midtfyn Kommune to gamle bygninger ned, som indtil omkring 1962 dannede rammerne for landsbyskolen i Gestelev. I stedet skal jorden sælges som byggegrunde.

Gestelev: Den gamle skole i Gestelev skal rives ned i starten af det nye år. Sådan lyder det fra Faaborg-Midtfyn Kommune, der ejer ejendommene. I stedet skal grundene, som er nabo til Gestelev Kirke, sælges som byggegrunde.

Nyheden om nedrivningen af de gamle skolebygninger midt i byen vækker glæde hos lokalrådet i Gestelev-Heden-Vantinge.

- Hvad bruger man en kæmpe stor, gammel skole med grimme vinylgulve til? Bygningerne har ligget tomme midt i byen i fem år, og vi i lokalrådet synes, at det er dejligt, at der sker noget nyt, siger Thomas Krogh Andersen, medlem af Gestelev-Heden-Vantinge lokalråd.

Disse bygninger skal rives ned

I starten af det nye år skal i alt seks gamle bygninger i Faaborg-Midtfyn Kommune rives ned på en gang. Det drejer sig om bygninger på følgende adresser.

Findingevej 7 i Findinge.

Gestelevlundevej 7 i Gestelev.

Grønnegyden 2 i Strarup.

Jernbanegade 29 i Ringe.

To gamle skolebygninger i Gestelev: Gestelevvej 31 og Skjerbovej 4.

Skolen i Gestelev lukkede, efter Gestelev Sogn i 1962 blev en del af Ringe Kommune. I en periode frem til 2012 brugte Faaborg-Midtfyn Kommune de gamle institutionsbygninger i Gestelev som en del af Midtfynsværkstederne, et kommunalt jobtilbud til psykisk og fysisk handicappede. Men siden værkstedet i 2012 flyttede til Nr. Broby, har kommunen forsøgt at sælge bygningerne på Skjerbovej 4 og Gestelevvej 31. Men da ingen har meldt sig som køber af de to bygninger på henholdsvis 460 og 235 kvadratmeter, besluttede kommunalbestyrelsen i marts i år at de gamle skolebygninger nu skal jævnes med jorden.

- Mange har været ude at se bygningerne, men jeg tror, at størrelsen på bygningerne samt det omfattende renoveringsarbejde har skræmt dem væk igen, forklarer Ulla Meilstrup, jurist hos Faaborg-Midtfyn Kommune.

Og det er for dyrt for kommunen at blive ved med at opvarme de store, tomme bygninger.

- Det er rigtig dyrt for kommunen at have dem stående. Der er kun oliefyr, og vi er nødt til at have varme på fra oktober til marts-april.

Flere bygninger rives ned

Planen er at de gamle skolebygninger i Gestelev bliver jævnet med jorden i det første kvartal af 2018. Faaborg-Midtfyn Kommune arbejder på at lave et samlet udbud for en række boliger, der, ligesom den gamle skole i Gestelev, skal rives ned.

- Udbuddet sendes ud til entreprenører i starten af det nye år, og de har så tre uger til at regne i, forklarer Claus Hanfgarn Nørsøller, som arbejder i kommunens ejendom og service-afdeling, som tager sig af drift og vedligeholdelse af kommunens bygninger.

Lokalrådet i Gestelev-Heden-Vantinge håber, at byggegrundene vil gå som varmt brød.

- I 2006 blev der udstykket 13 byggegrunde i Gestelev, og de grunde blev solgt og bygget på, så nu er der ingen byggegrunde tilbage i byen. Så jeg tror, der er en god chance for, at de kan blive solgt, siger Thomas Krogh Andersen.

Sammen med de to gamle skolebygninger i Gestelev skal fire andre bygninger rives ned i det nye år. Én af dem ligger på Jernbanegade 29 i Ringe, hvor der indtil 1996 lå et vaskeri på en voldsomt forurenet grund. Jorden blev senere renset for det miljøfarlige pletrensemiddel perklor, som gjorde jorden under Jernbanegade 29 til en giftig affære.

  • fyens.dk