Ned med pulsen: Nul distraktion til drop-in meditation i Dyreborg

Der er uendelig mange muligheder for at kigge ud over vandet i Dyreborg. Og faktisk kan man også gøre det inde i kulturhuset, hvor der hænger et kæmpestort vægmaleri. Her nyder Nina Elizabeth Gernow og Asta Nielsen "udsigten". Foto: Palle Søby

Ned med pulsen: Nul distraktion til drop-in meditation i Dyreborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver torsdag aften er der åben meditation med Nina Elizabeth Gernow i Kulturhuset i Dyreborg. Og det er meget mere end blot simpel afslapning, fordi man er stresset.

Dyreborg: Man har et klart billede af Dyreborg som et idyllisk sted med fred og ro. Når man kommer kørende i bil fra Faaborg og tager det store sving ned mod den gamle fiskerflække og kigger ud over øhavet, sker der noget i hovedet, så man uvilkårligt letter trykket på speederen en smule. Man kommer ned i tempo.

Og når vi snakker Dyreborg, er der et bestemt sted og et bestemt tidspunkt, hvor man i særlig grad finder fred og ro og kommer ned i tempo: Torsdag aften klokken 19.30-20.30 i kulturhuset i den gamle brugs.

Her står integrativ coach Nina Elizabeth Gernow fra Faaborg for en times fælles meditation. Det er åbent for alle. Man behøver ikke tilmelde sig. Man kan bare komme. "Drop-in" meditation. Det koster kun 20 kroner, som går til opvarmning af lokalet.

Det var egentlig Asta Nielsen, der fik ideen. Hun er med i bestyrelsen for Dyreborg Beboerforening, og hun ringede for et års tid siden til Nina Elizabeth Gernow og spurgte, om hun kunne tænke sig at stå for noget meditation.

- Jeg ser i høj grad Dyreborg som et sted, der indbyder til refleksion, og lige så snart man kommer over bumpet på vejen ind i byen, kommer man jo ned i hvilepuls. Og da meditation er mit hjertebarn, sagde jeg: Ja, selvfølgelig!

Nina Elizabeth Gernow
Nina Elizabeth Gernow er 52 år og bor i Faaborg.Hun er oprindelig uddannet pædagog og har tidligere arbejdet på Toftegårdsskolen i Faaborg.

I dag er hun ansat som afdelingsleder i Assens Kommune.

Hun har videreuddannet sig først til almindelig certificeret coach fra Danmarks Forvaltningshøjskole og siden til integrativ coach på Debbie Ford-instituttet i San Diego, USA).

Hun driver egen coach-virksomhed, som dog ligger lidt i dvale på grund af fuldtidsjobbet i Assens.
Asta Nielsen fik ideen, og Nina Elizabeth Gernow var straks med på den. Så nu har der allerede i et års tid været fælles meditation torsdag aften her i Dyreborg Kulturhus i den gamle brugs. Foto: Palle Søby
Asta Nielsen fik ideen, og Nina Elizabeth Gernow var straks med på den. Så nu har der allerede i et års tid været fælles meditation torsdag aften her i Dyreborg Kulturhus i den gamle brugs. Foto: Palle Søby

Raffineret meditation

Og sådan gik det til, at der nu i et års tid har kørt fælles meditation i Dyreborg Kulturhus. I begyndelsen kom der helt op mod 20 mennesker. Siden faldt det til syv-otte stykker hen mod sommeren, og i dag er der oftest en fast kerne på en håndfuld.

Så der kan sagtens være flere torsdag aften, når Asta Nielsen dækker bord med blomster. Deltagerne sidder på stole på en pude med tæppe over sig, og så starter Nina Elizabeth Gernow med at spille afslappende musik.

- Det er ikke meditation i den forstand, at man bare skal slappe af, fordi man måske er stresset. Det er en mere raffineret form for meditation. Jeg kalder det "direct awakening". Man kommer ind i en tilstand, hvor man finder sin sande natur. Hvor man bliver forbundet med sit sande "selv". Gennem vidsom, kærlighed og kreativitet kommer vi i forbindelse med dem, vi i virkeligheden er. Når man har det godt med sig selv, kan man tage det med sig og derigennem gå ud og bidrage til at gøre verden bedre, forklarer Nina Elizabeth Gernow.

- Ja, man bliver vågen. Verden har brug for vågne mennesker, tilføjer Asta Nielsen.

Når deltagerne har lyttet lidt til den afslappende musik, slukker Nina for musikken og flytter fokus, så deltagerne finder ro i kroppen.

- Så introducerer jeg et emne. For eksempel "nærvær". Og så giver jeg instrukser og prøver at hjælpe med at holde fokus på emner. For vi lader os hele tiden distrahere af andre tanker. Vi tænker måske på dagen i morgen. Jeg prøver at guide folk ind i meditationen og holde fokus hele tiden. Og så kan der godt være 5-10 minutter, hvor vi er helt stille, forklarer Nina.

Det skal lige bemærkes, at der ikke er fælles meditation den første torsdag i måneden, for her er lokalet optaget af litteraturklubben.

Man alle andre torsdag aftener kan man finde sin indre balance i Dyreborg Kulturhus.

Ned med pulsen: Nul distraktion til drop-in meditation i Dyreborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce