Naturoplevelser skal tiltrække nye borgere


Naturoplevelser skal tiltrække nye borgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En friluftsstrategi med øget fokus på natur og friluftsoplevelser skal gøre kommunen attraktiv for både borgere og turister

FAABORG-MIDTFYN: Inden for de næste 10 til 15 år skal Faaborg-Midtfyn Kommune være kendt for et friluftsliv, hvor muligheder og tilbud i naturen skal være i særklasse.

Sådan lyder målsætningen i en ny friluftsstrategi, som i aften får den sidste godkendelse af kommunalbestyrelsen.

Visionen er, at natur- og fritidsoplevelser skal have så høj kvalitet, at kommunen fremover bliver attraktiv for både borgere og turister og bidrage til udviklingen af Faaborg-Midtfyn Kommune.

Forleden behandlede Teknik- og Miljøudvalget forslaget til en kommende friluftsstrategi. Og hos udvalgsformanden Grete Justesen (K2) er der store forventninger til strategien.

- Kommunen vil gerne være med i front og fremme nye tilbud, der appellerer til fremtidens borgere, turister og erhverv. God adgang til natur- og fritidsoplevelser er vigtige parametre i den forbindelse, siger formanden, som mener, at kommunen har forudsætningerne for at opfylde visionen.

- Vi har øhavet, de store skove og søer, de bakkede landskaber og mange kulturhistoriske perler. Det skal vi værne om, og samtidig skal vi give mulighed for at komme ud og opleve det, siger Grete Justesen.

Langsigtet indsats

Friluftsstrategien indgår som et af otte indsatsområder i udviklingen af kommunen, og strategien indeholder fem indsatsområder, som alle vil få ekstra opmærksomhed fremover. Og borgmester Bo Andersen (V) er ikke i tvivl om, at et øget fokus på naturen er vejen frem for kommunen.

- Det handler om at få folk ud i det fri. Vi har sendt et klart signal om, hvad vi gerne vil, og vi har også noget godt at satse på, mener borgmesteren, som håber på, at de første projekter kan sættes i søen i løbet af de kommende år.

- Det skal ses i et længere perspektiv, og større projekter kræver både arbejde og økonomi. Men projekter som åbningen af mindre stier vil ske i løbet af de næste år, fortæller borgmesteren.

Naturoplevelser skal tiltrække nye borgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce