Næsten politisk enighed: Budgetaftale er faldet på plads

Partierne i Faaborg-Midtfyn - dog minus Enhedslisten og Konservative - har sat deres underskrift på budgetforliget for 2019. Arkivfoto: Michael Bager

Næsten politisk enighed: Budgetaftale er faldet på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg-Midtfyn: Mandag formiddag blev der indgået budgetforlig i Faaborg-Midtfyn Kommune.

23 ud af kommunalbestyrelsens medlemmer er med i budgetaftalen, oplyser Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse.

Udgangspunktet for forhandlingerne var ret dystre, idet kommunen i 2019 netto mister 45 millioner kroner i kommunal udligning. Ifølge pressemeddele friholder budgetaftalen stort set 0-6-årsområdet for besparelser. Det samme gælder ældreområdet og området for voksne med handicap for besparelser.

I 2019 bliver skolerne også friholdt. I stedet øges basisbudgettet på velfærdsområderne med godt 32 millioner kroner, så serviceniveauet fastholdes.

"Vi er som kommune i en svær position, fordi Folketinget ikke formåede at lave en udligningsreform i foråret, selvom den nuværende model for udligning er uretfærdig og rammer blandt andet Faaborg-Midtfyn voldsomt. Derfor er jeg er meget glad for, at vi trods svære forudsætninger er lykkedes med at værne om velfærden og fastholde serviceniveauet. Det har været vores topprioritet i forhandlingerne," siger borgmester Hans Stavnsager (S) i pressemeddelelsen.

Klippekort forbliver

Aftalen betyder blandt andet, at klippekortordningen i hjemmepleje og på plejehjem fortsætter, og at tidligere års besparelser på haller og lokale tilbageføres. Der skal dog også spares.

Den samlede besparelse på driften er knap 25 millioner kroner i 2019. Resten af besparelseskravet finansieres i 2019 ved et kassetræk og ved at reducere anlægsrammen med 9,9 millioner kroner. Dertil kommer de 30 millioner kroner, som det tidligere er besluttet, at man vil finde hvert år år i effektiviseringer.

På trods af besparelserne i Budget 2019 ligger der stadig en svær økonomisk opgave og venter, siger Hans Stavnsager. "Vi holder skindet på næsen i 2019, men vi går nogle svære år i møde, hvis ikke politikerne på Christiansborg får skabt et mere retfærdigt udligningssystem og giver os bedre vilkår til at arbejde langsigtet med vores økonomi. Derfor vil vi frem mod næste budgetforhandling gøre alt, hvad vi kan, for at råbe Folketingspolitikerne op."

Enhedslisten og Konservative er ikke med i budgetaftalen.

Næsten politisk enighed: Budgetaftale er faldet på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce