Næste lokalkamp: VUC's overlevelse


Næste lokalkamp: VUC's overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KAMP: Amtsrådsmedlem forudser vanskelig tid for lokalt voksenuddannelsescenter

FAABORG: Fåborgenserne er efterhånden blevet vant til det - at de regelmæssigt skal på barrikaderne for ikke at miste endnu en institution, endnu en aktivitet.

Nu forudser et amtsrådsmedlem - Lykke Debois (SF), Faaborg - at lokalsamfundet står over for endnu en udfordring, nemlig overlevelsen for det lokale voksenuddannelsescenter (VUC Faaborg).

VUC Faaborg holder til på Sundagervej - bygget sammen med Faaborg Gymnasium, og institutionen ruster med enkeltfagskurser samt samlede uddannelsesforløb specielt de mere modne til et samfund, der kræver stadig bredere uddannelsesmæssig baggrund.

"Varm kartoffel"

- VUC bliver den næste "varme kartoffel" for Faaborg og andre lokalsamfund på Fyn, lød det fra Lykke Debois, da SF i Faaborg forleden holdt generalforsamling.

Lykke Debois opfordrer samtidig til, at der skal holdes godt øje med, hvad embedsmændene har gang i på området. Hun siger:

- Der arbejdes på en plan med mere fleksibilitet på VUC-området, hvor man vil fjerne de lokale ledelsesplaner for at samle ledelsen centralt... Jeg elsker ikke specielt lokale ledelser på alle mulige områder, men der er altså noget godt ved en lokal skoleledelse.

Susanne Mølle Duus, leder af VUC i Faaborg, tror på, at de lokale VUC-centre - altså blandt andet det i Faaborg - overlever, men at det kan blive i en mere topstyret form.

Ikke fuld kompetence

- Jeg er ikke sikker på, at vi på sigt får lokale ledelser med fuld kompetence som for øjeblikket. Jeg har fået at vide, at jeg fortsætter her i Faaborg, men det er ikke sikkert, at min kompetence bliver så stor som nu.

- I sådan en situation vil det naturligvis være lettere centralt fra at styre, hvad man vil med de enkelte centre - også hvis man eventuelt vil fjerne funktioner fra de enkelte lokalcentre, lyder det fra Susanne Møller Duus.

Næste lokalkamp: VUC's overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce