Nærheden skal bevares


Nærheden skal bevares

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strukturdebatten er i gang igen efter regeringens udmelding om opgavefordelingen.

Regeringen ønsker kommuner på mindst ca. 30.000 indbyggere. For kommuner på mindre end 20.000 indbyggere bliver der krav om forpligtigende samarbejde på bestemte områder.

Flere steder på Fyn er der umiddelbart planer om kommuner på ca. 30.000 borgere. Personligt mener jeg, at en midtfynsk kommune med den størrelse er fornuftigt. Stor nok til at kunne få fordelene ved en større kommune end i dag, og samtidig ikke større end at nærheden bevares. Få har nævnt kommuner større end 30.000 som en nødvendighed. Det er jeg ikke enig i.

Men skal det være, har det været nævnt, at en større kystby som Nyborg kan være interessant for Årslev. Hvorfor egentlig? For mig kunne Broby, Ørbæk og Gudme være ligeså interessante som andre nordøstfynske kommuner. Men umiddelbart er de som Nyborg ikke interesserede.

Det handler vel mest om geografiske og befolkningsmæssige harmoniske kommuner, der kan løse opgaverne bedst for borgerne. Mere end om der findes en svømmehal, et teater, en strand, eller om den dagligvarebutik, man i dag handler i, vil blive i den nye kommune.

Claus Christensen er medlem af kommunalbestyrelsen i Årslev, valgt for Venstre.

Nærheden skal bevares

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce