Nænsomt, men dog med enkelte tidsler

Søren Hillers, Radikale: - Alt har været i spil, og vi har vendt hver en sten for at få det her budget til at hænge sammen. Vi glæder os over, at der er gået ret nænsomt til værks i forhold til besparelserne. Det, der glæder mig meget, er, at vi har friholdt daginstitutioner og skoler for besparelser. Det har været et kardinalpunkt for vores vedkommende. Tidslerne i i buketten i det her budget er, at vi har hævet forældrebetalingen på sfo. Vi har hævet betalingen fra et niveau, hvor vi lå blandt de laveste på Fyn, til et niveau, hvor vi ligger i midten. Det synes vi faktisk ikke er ret appetitligt, men det er klart, at når pengene skal findes et eller andet sted, så er vi også nødt til at gå på krompromis nogen steder.

Nænsomt, men dog med enkelte tidsler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Partierne bag budgetaftalen glæder sig over, at man har undgået de helt store besparelser, men der er dog alligevel enkelte ting, der gør ondt. Det var i går ikke muligt at træffe Mads Holdgaard (Alternativet) for en kommentar til budgetaftalen.

Brødtekst

Torben Smith, SF: 
- Vi er gået med, fordi vi foretager forholdsvis få besparelser i en vanskelig situation. Man kunne frygte, at der var nogen, der ville gå langt videre, men vi har valgt at bruge et antal millioner fra kassebeholdningen, og det synes jeg er ganske fornuftigt i stedet for at gå i panik. Men der er alvorlige besparelser imellem, og det skal vi ikke løbe fra. Det er blandt andet på ælderområdet - for eksempel på den vedligeholdende træning og rehabilitering. Det kan godt bekymre mig lidt, at vi går i gang med en besparelse på skoleområdet, selv om den er meget moderat og først rigtig begynder i 2020. Det gode er også, at vi fastholder de mange projekter, vi har, og der er udsigt til, at mange lokalplaner gennemføres i den kommende tid.
Torben Smith, SF: - Vi er gået med, fordi vi foretager forholdsvis få besparelser i en vanskelig situation. Man kunne frygte, at der var nogen, der ville gå langt videre, men vi har valgt at bruge et antal millioner fra kassebeholdningen, og det synes jeg er ganske fornuftigt i stedet for at gå i panik. Men der er alvorlige besparelser imellem, og det skal vi ikke løbe fra. Det er blandt andet på ælderområdet - for eksempel på den vedligeholdende træning og rehabilitering. Det kan godt bekymre mig lidt, at vi går i gang med en besparelse på skoleområdet, selv om den er meget moderat og først rigtig begynder i 2020. Det gode er også, at vi fastholder de mange projekter, vi har, og der er udsigt til, at mange lokalplaner gennemføres i den kommende tid.
Kim Aas Christensen (S): 
- Mit udgangspunkt var, at vi skulle kigge på anlæg og på vores kassebeholdning, og om vi ikke kunne tære lidt på den, for det var en uoverskuelig opgave at skulle finde besparelser for så mange penge, som der var lagt op til. Vi har sat så mange ting i gang i Opvækst og Læring i de senere år, og jeg kunne ikke være med til, at vi trak gulvtæppet væk under det. Jeg synes faktisk, at vi er lykkedes ret godt, og det er et ret nænsomt resultat, selv om der stadig er besparelser, og det er aldrig sjovt. Jeg var på forhånd skeptisk over for at forhøje sfo-taksten, for det er den daglige økonomi, der bliver ramt i den lille familie. Men jeg har det også sådan, at når vi så ikke sparer på mange kerneområder inden for børn og unge, så fandt vi et kompromis, der er spiseligt. Og vi ligger stadig ikke blandt de dyreste kommuner. Familierne vil opleve en lille stigning, men vi beholder stadig et godt tilbud, og det må være måden at gøre det på i en svær tid.
Kim Aas Christensen (S): - Mit udgangspunkt var, at vi skulle kigge på anlæg og på vores kassebeholdning, og om vi ikke kunne tære lidt på den, for det var en uoverskuelig opgave at skulle finde besparelser for så mange penge, som der var lagt op til. Vi har sat så mange ting i gang i Opvækst og Læring i de senere år, og jeg kunne ikke være med til, at vi trak gulvtæppet væk under det. Jeg synes faktisk, at vi er lykkedes ret godt, og det er et ret nænsomt resultat, selv om der stadig er besparelser, og det er aldrig sjovt. Jeg var på forhånd skeptisk over for at forhøje sfo-taksten, for det er den daglige økonomi, der bliver ramt i den lille familie. Men jeg har det også sådan, at når vi så ikke sparer på mange kerneområder inden for børn og unge, så fandt vi et kompromis, der er spiseligt. Og vi ligger stadig ikke blandt de dyreste kommuner. Familierne vil opleve en lille stigning, men vi beholder stadig et godt tilbud, og det må være måden at gøre det på i en svær tid.
Morten Schjøtt (EL) - (forlod forhandlingerne 12. september): 
- Jeg har endnu ikke set budgetaftalen, så den kan jeg ikke sige noget om. Jeg forlod forhandlingerne, fordi det tegnede til et budget, som jeg ville have svært ved at leve med, hvis ingen ville give sig. Da jeg blev bedt om til at tage stilling på det grundlag, så blev det, som det blev.
Morten Schjøtt (EL) - (forlod forhandlingerne 12. september): - Jeg har endnu ikke set budgetaftalen, så den kan jeg ikke sige noget om. Jeg forlod forhandlingerne, fordi det tegnede til et budget, som jeg ville have svært ved at leve med, hvis ingen ville give sig. Da jeg blev bedt om til at tage stilling på det grundlag, så blev det, som det blev.

Nænsomt, men dog med enkelte tidsler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce