Naboprotest mod boligkarré

Kun en vej kommer til at adskille den store karré med boliger og en del af de boliger, som Marianne og Svend Rasmussen ønsker at opføre på deres grund.

Naboprotest mod boligkarré

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uacceptabelt med et 13 meter højt boligkompleks så tæt på vores skel, lyder kritikken fra naboer

RINGE: Forleden anbefalede Teknik- og Miljøudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune en ny lokalplan for området mellem Gestelev og Ringe Sø. Og mandag blev den også anbefalet af Økonomiudvalget.

Dermed mangler kun en endelig godkendelse i kommunalbestyrelsen, inden planen kan sendes i offentlig høring, og der indkaldes til borgermøde til efteråret.

Området skal indeholde parcelhuse, boligøer med tæt-lav huse og ikke mindst en stor karré med golffaciliteter, restaurant og 70 boliger.

Men lokalplanen møder allerede nu modstand fra de nærmeste naboer, Svend og Marianne Rasmussen.

Det 530 meter lange og 13 meter høje kompleks skal nemlig placeres tæt på deres grund.

- Det er uanstændigt, at kommunen siger ja til et lejlighedskompleks på op til fire etager så tæt ved vores skel, siger Svend Rasmussen.

- Man ønsker ikke selv at tage generne ved et stort byggeri, men eksporterer det i stedet til naboerne. Det kan ikke være rigtig, siger han.

Ingen hensyn

Vreden over placeringen skyldes ikke mindst, at ægteparret selv har planer om at opføre mellem 55 og 62 gårdhavehuse på deres fem hektar store grund, der støder op til kommunens areal.

- Men kommunen har ikke taget hensyn til os og vores kommende beboere. Komplekset tager udsynet mod vest, mens der er frit udsyn ind i boliger på vores udstykning, siger Svend Rasmussen, som selv er gået på kompromis med egne planer for at føje kommunen.

- Vi har taget hensyn til kommunens ønske om ikke at bygge på en del af vores areal, så der blev frit udsyn til vores grønne område fra deres side. Til gengæld får vi så et boligkompleks i hovedet, som forringer kvaliteten og prisen på vores grunde. Og man kan jo spørge sig selv, om kommunen mister salgaftalen til 25 millioner, hvis placeringen står og falder med projektet, siger Svend Rasmussen.

Placering afgørende

Det er HJ Invest, der har købt den kommunale jord og står for boligprojektet. Og ifølge formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Grete Justesen (K2), så har placeringen med udsigt til Ringe Sø været en afgørende faktor for både bygherren og politikerne.

- Det har helt klart været et ønske og krav, at beliggenheden blev den optimale. Og det har vi efterkommet, siger Grete Justesen, som ikke forstår kritikken fra naboerne.

- Vi har været meget lydhør over for deres ønsker. Men vi vil aldrig kunne opnå deres fulde tilfredshed, uden at det ødelagde vores projekt, forklarer formanden.

Tilbage hos Marianne og Svend Rasmussen håber man, at kommunalbestyrelsen vil kigge på sagen den 10. juni.

- Når den først er bygget, er der ikke meget at gøre. Vi håber da, at de kan se det urimelige i placeringen og i det mindste trække den længere ind til dem selv. Eller bygge i to etager, lyder det fra Svend Rasmussen.

1049435

Naboprotest mod boligkarré

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce