Naboer trætte af klodset byggeri på børnehavegrund

På tomten her, op mod Klostergade 45, er der planer om at lave rækkehusbyggeri. Planerne møder modstand fra beboere i området. Foto: Torsten Cilleborg

Naboer trætte af klodset byggeri på børnehavegrund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forslag om at bygge rækkehuse på tomten efter den udflyttede Faaborg Børnehave er på vej gennem det politiske system. Naboer gør indsigelse

ynsFaaborg: Tomten efter Faaborg Børnehave har ligget øde efter nedrivningen i 2015, og nu er der endelig et byggeprojekt, seks rækkehusboliger, på vej, men det huer ikke beboerne i området, slet ikke Theis Vallø Madsen og Lærke Andersen, som er flyttet ind i Klostergade 45, lige overfor børnehavegrunden.

Småbørnsforældrene blev tiltrukket af det historiske miljø og er alt andet end begejstrede for udsigten til at få udsigt til et "klodset" rækkehusprojekt, som Faaborg Boligforening har afleveret skitser til.

- Det massive og klodsede byggeri vil ikke blive bygget på den eksisterende "bystrukturs", altså Klostergades, præmisser. Der er ikke taget hensyn til gades sammenhæng i planerne for byggeriet. Heldigvis kan tilladelsen endnu trækkes tilbage. Faaborg er en smuk by, fordi borgerne har passet på den, og det bør vi blive ved med, skriver Theis Vallø Madsen blandet andet i et læserbrev til fyens.dk.

Han bakkes op af formanden for By og Land for Faaborg og Omegn, Flemming Brandrup, der flere gange har forsøgt at "redde" det arkitektoniske miljø i Klostergade. Oprindeligt ville han have ført børnehaven, der lukkede i 2011, tilbage til den rødsstensvilla, den oprindelig var bygget som, men bygningen var i så dårlig stand, at den ikke vare bedre værd end at rive ned.

Brandrup har tidligere sat hælene i overfor rækkehuse på grunden, og var lettet, da kommunen besluttede at udbyde to byggegrunde:

- Man kunne håbe, at dette havde ført til byggeri af to enkeltstående villaer i høj arkitektonisk kvalitet, der passede til det fine bymiljø på stedet. Det er imidlertid endt med denne ret massive rækkehusbebyggelse. By og Land har påpeget, at det ret traditionelle byggeri, trods det tilbageskuende præg, vil virke meget dominerende med de rodede udearealer, der er præget af parkeringspladser, befæstede arealer og skure, siger han i en kommentar.

Theis Vallø Madsen ønsker nu sagen løftet op på politisk niveau, men den er ikke dagsordensat til torsdagens møde i Teknik- og Miljøudvalget.

Naboer trætte af klodset byggeri på børnehavegrund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce