Naboer klager over højt byggeri

Svend og Marianne Rasmussen har selv betalt for at få lavet en visualisering, som giver et indtryk af den nye boligkarré. Til højre for bygningen har parret planer om at udstykke grunde til gårdhuse. Visualisering: Hanne Bat Finke

Naboer klager over højt byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalplanen for det nye, store boligområde ved Ringe Sø er mangelfuld, mener naboer. De klager nu til Naturklagenævnet

RINGE: Der er lagt op til en heftig debat, når der på torsdag den 14. august holdes borgermøde om en ny lokalplan for området mellem Gestelev og Ringe Sø.

Her er planen, at der skal opføres en helt ny bydel med blandt andet en stor boligkarré, som er 530 meter lang og 13 meter høj.

Men materialet i forslaget, som i øjeblikket er sendt i høring, er langtfra troværdigt.

Det mener de nærmeste naboer til den kommende bydel, Svend og Marianne Rasmussen, som derfor har klaget til Naturklagenævnet.

- Der jo ingen troværdig visualisering af, hvor høj byggeriet egentlig bliver. Og det skal der være, forklarer Marianne Rasmussen.

I lokalplanen er der et billede taget fra Ringe Kirke ud over søen, hvor boligkarréen end ikke er synlig i horisonten.

Og derfor er det heller ikke muligt at vurdere kompleksets påvirkning af omgivelserne. Naboerne har påpeget manglen over for kommunen, men alligevel er den ikke blevet udbedret. Derfor har Svend og Marianne Rasmussen selv betalt en landskabsarkitekt for at lave en præcis visualisering.

- Vi havde håbet, at der ville ske noget inden borgermødet, men det er der ikke. Så vi har brugt rigtig mange penge på at få lavet arbejdet, fortæller Marianne Rasmussen, som dog ikke ønsker at oplyse hvor meget.

Ifølge forslaget skal den store karré placeres fem meter fra parrets grund, hvor Svend og Marianne Rasmussen selv har planer om at opføre gårdhuse. Men det er ikke kun derfor, at parret er i offensiven.

- Vi tænker også på området som helhed. Alle borgere vil jo kunne se den, når de går tur ved søen. Når den først ligger der, er der ikke noget at gøre. Det har vi set med bygningen af højlageret ved Rynkeby - 14,5 meter højt - siger Marianne Rasmussen.

Det er landskabsarkitekt Hanne Bat Finke, der har lavet visualiseringen og på vegne af naboerne har indgivet klagen til Naturklagenævnet. Og hun er ikke i tvivl om, at visualiseringen er mangelfuld.

- Den er alt for ringe. Man har taget et foto fra Ringe Kirke ud over søen, men det har jo intet med visualisering at gøre, fortæller Hanne Bat Finke.

- En lokalplan skal jo netop give borgerne mulighed for at danne sig et indtryk. Men det er ikke tilfældet her, tilføjer hun.
Sådan ser området - set fra golfbanen - ud i dag.
Sådan ser området - set fra golfbanen - ud i dag.
Foto: Hanne Bat Finke

Ingen krav

Ifølge planlægger i Faaborg-Midtfyn Kommune Lisbeth Sommerlund indeholder planloven ingen krav om visualisering.

- Men jeg mener, at man har mulighed for at få en fornemmelse af, hvad det er. Men jeg svært ved at kommentere, om den er rimelig, siger hun.

Det er nu op til Naturklagenævnet at afgøre, og imens håber Marianne Rasmussen, at deres arbejde vil bære frugt, så bygningen bliver lavere.

- Vi håber da, at borgerne bliver interesseret, når de ser den virkelige højde på bygningen. Og så møder op på borgermødet og giver deres mening tilkende, siger Marianne Rasmussen.

Borgermødet på torsdag finder sted på Ringe B ibliotek klokken 19.

Naboer klager over højt byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce