Naboer kedede sig: Inviterer hel by til nytårsfest

Naboerne Jeannette Jørgensen (til venstre) og Bianca Jensen (til højre) arrangerer for tredje år i træk en fælles nytårsfest for hele Gislev. Privatfoto

Naboer kedede sig: Inviterer hel by til nytårsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For tredje år i træk arrangerer to naboer fra Gislev et brag af en nytårsfest, og alle byens beboere er inviteret med.

Gislev: Ingen skal sidde alene nytårs aften. Slet ikke i Gislev, hvor naboerne Jeannette Jørgensen og Bianca Jensen for tredje år i træk arrangerer en fælles nytårsfest - og hele byen er inviteret med.

- Vi har et rigtig godt fællesskab i Gislev, og folk er gode til at dukke op til de forskellige arrangementer. Nytårsfesten er med til at styrke det sociale, fordi man lærer nogle andre at kende, end dem man normalt snakker med, siger Jeannette Jørgensen og tilføjer:

- Jeg tror, det er vigtigt for vores lille by og omegn, at vi kan være sammen om sådan nogle ting.

Kedede sig - og inviterede byen til fest

Jeannette Jørgensen og naboen Bianca Jensen har begge boet i Gislev i 23 år, og op til årsskiftet i 2014/2015 besluttede de sig for, at der skulle ske noget nyt.

- Vi har holdt nytår sammen i mange år, og vores børn er ved at være store nu, men de er endnu ikke gamle nok til at tage til Svendborg eller Odense. Vi syntes, der skulle ske noget mere, og vi snakkede derfor om at leje forsamlingshuset i byen og invitere børnene og deres venner med, så de har et sted at være. Og så havde vi også lyst til at holde nytår sammen med nogle andre - også hvis der var nogen, der sad alene til nytår, forklarer Jeannette Jørgensen.

- Så det var egentlig, fordi vi sad og kedede os lidt, og så skulle der ske lidt mere - og så inviterede vi hele byen, siger hun.

Første år var 40 med til at springe ind i det nye år, og siden da er festen hastigt vokset.

- Sidste år var vi 70 personer til spisning, og det er også vores maks-antal, der kan spise med. Så kan man komme bagefter, hvis man vil, og der var vi omkring 120 i alt sidste år, husker Jeannette Jørgensen.

Festen er for børn og voksne i alle aldre, og især hos byens unge er festen populær.

- Jeg blev virkelig overrasket over, hvor mange unge, der kom sidste år. De var simpelthen så glade, og hvis vi møder dem bagefter, så snakker de om festen. Det er også nogle af de samme, som har tilmeldt sig i år.

Laver selv maden

Gæsterne får en opgave hver, og sidste år fik den lokale mekaniker opvasketjansen.

- Han fik hvert fald rene negle, griner Jeannette Jørgensen, og forklarer at folk er rigtig gode til at tage fat og hjælpe til. Også når det gælder oprydningen dagen derpå, som efter sidste nytårsfest kun tog en times tid.

Maden står de to naboer og gode veninder Jeannette Jørgensen og Bianca Jensen selv for at lave.

- Det bruger vi formiddagen på og hygger os med det. Jeg er uddannet køkkenleder, så jeg er vant til at lave mad til mange, forklarer Jeannette Jørgensen.

Og heldigvis for det, for rigtig mange har allerede tilmeldt sig dette års by-nytårsfest, og der er kun få spise-pladser tilbage. Festen holdes i Gislevs forsamlingshus, hvor aftenen vil stå på dronningens nytårstale, tre-retters menu og dans til levende- og diskoteks-musik. Tilmelding skal ske senest den 20. december til Jeannette Jørgensen på 61 74 01 16.

Naboer kedede sig: Inviterer hel by til nytårsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce