Dagplejesalmesang er et samarbejde mellem dagplejere, musikskole og lokale kirker.

Ryslinge: Det kan være svært at holde blemåsen i ro, når man hører en sang, man kender, og selvom man ikke har lært at tale rent endnu, kan man sagtens synge med på god musik.

I denne uge var der for første gang salmesang for dagplejebørnene i i Ryslinge. De mødtes i Nazarethkirken til en god halv times sanglege sammen med musikpædagog Kristina Hedelius-Strikkertsen fra musikskolen i Faaborg-Midtfyn.

Dagplejesalmesangen, der ifølge musikpædagogen lige så godt kunne have heddet dagplejerytmik, er et samarbejde mellem musikskolen, dagplejerne og de lokale kirker. Og alle kommunens dagplejere har fået tilbuddet, også de private.

- Jeg har 16-18 hold, jeg skal rundt til, fortæller Kristina Hedelius-Strikkertsen, der dækker den ene halvdelen af kommunen, mens en kollega dækker den anden.

For musikskolen gælder det om at nå ud til børnene i en tidlig alder, og det samme gælder for kirkerne.

- Det er god måde at åbne kirken på, siger Malene Aastrup, der er præst i Ryslinge Valgmenighed, som holder til i Nazarethkirken.

Dagplejesalmesangen, der minder en del om babysalmesang blot for lidt ældre børn, varer syv gange, og mange steder slutter forløbet med, at børnene optræder for forældre, søskende og bedsteforældre.

Den Folkekirkelige Udviklingsfond har støttet projektet økonomisk, og dagplejerne betaler selv et mindre beløb for at deltage.

  • Af: