Museumsdirektør: Større lokalt ejerskab for Faaborgs kulturperle

Museumsdirektør Gertrud Hvidberg-Hansen: - Faaborg er en fantastisk købstad med en misundelsesværdig smuk natur, og vi har alt at byde på. Foto: Louise Koustrup

Museumsdirektør: Større lokalt ejerskab for Faaborgs kulturperle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gertrud Hvidberg-Hansen fremhæver Faaborg Museum som en kulturperle, der rækker langt ud over Fyn. Men hun kunne godt tænke sig endnu større opbakning og interesse fra lokalbefolkningen.

Hvad er dit helt personlige juleønske?

- Jeg glæder mig til at få en dejlig jul med min familie. Vi er en stor familie, som samles på skift hos hinanden. Da livet og vores hverdag ofte er meget hektisk og fortravlet, er det vigtigt at formå at skabe ro omkring sig i juledagene. Her kører jeg ned i tempo, nyder roen og lader op til det kommende års aktiviteter. 

Hvilke ønsker har du til museet det kommende år?

- Museet er i en rivende udvikling med rigtig god fremgang. Vi har en fantastisk opbakning fra lokale og fra fonde, som er med til at udvikle museet. Derudover er vi så heldige at have fået tildelt kommunale midler til vores videre udvikling, hvilket jeg synes er helt fantastisk. Faaborg Museum er i den grad en kulturperle, der rækker langt ud over Fyn. Jeg ønsker dog, at der opstår et større ejerskab i lokalbefolkningen for denne perle og en større ambassadørkreds lokalt. Vi skal ikke kun trække turister til og folk langvejs fra, vi skal også gerne kunne formå at trække de herboende indenfor. Der er mange lokale, der har deres første besøg til gode. Man behøver ikke at interessere sig for kunst for at besøge museet. Der er så meget andet, vi også kan byde på. Ud over vores faste kunstsamling, blandt andet vores fantastiske arkitektur med kombinationen af mønstre, farver og lys, viser vi tre-fem store, nye udstillinger hvert år. Så vi er et hus, der hele tiden udvikles og forandres. Derfor er mit ønske, at folk vil komme her endnu mere og ikke blot en enkelt gang.

- Jeg håber, vore anstrengelser bærer frugt, og vi lykkedes med vores arbejde, for der skal skaffes penge, mange penge til at redde bygningerne. Vi prøver at være så alsidige som overhovedet muligt og byder ind på udvikling af området. At kommunen støtter kunst og kultur med så store bevillinger, vækker opsigt også uden for Fyn, og det kan vi være stolte af.

Hvad sker der af nyt og spændende i den nærmeste fremtid?

- Onsdag den 27. december er museet ekstraordinært åbent i anledning af maleren Johannes Larsens 150-års fødselsdag, der markeres med udstillingen "Johannes Larsen og japansk træsnitkunst". Der er fri entré hele dagen og gratis omvisning klokken 13.30, og jeg håber at se mange glade gæster.

- Den 14. januar slår vi dørene op for en ny, stor udstilling, der hedder "Jordforbindelser". Den beskriver, hvordan mennesket gennem tiden har influeret på landskabet og klimaet, og hvad det har haft af betydning for os den dag i dag. Energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt kommer i den forbindelse og åbner udstillingen.

- Den 17. marts præsenterer vi udstillingen "Kalligrafisk lyrik", i anledning af, at grafiker Bent Rohde fylder 90 år. Han er bosiddende i Faaborg nu. Det giver derfor god anledning til at markere hans mangeårige virke inden for grafisk design. Udstillingen tager udgangspunkt i hans seneste værk, "Kalligrafisk lyrik", men præsenterer også hans arbejde med blandt andet monogrammer og bøger. Bent Rohde har blandt andet stået for designet af kronprins Frederiks monogram i samarbejde med Dronningen.

- Den 11. maj kommer der i den gamle del af museet en dialogudstilling, "Det maleriske nu", med værker af Peter Hansen og Martin Bigum i anledning af, at vi i 2018 kan fejre 150-året for maleren Peter Hansen. Udstillingen præsenterer et helt nyt blik på Peter Hansens kunst og stiller skarpt på både det maleriske og det motiviske aspekt. Udstillingen er udviklet i samarbejde med Martin Bigum og præsenterer værker af de to kunstnere side om side.

- Derudover fortsætter vi vores arbejde med at formidle kunst og natur, blandt andet med vandringer i Svanninge. Vi satser meget på vores skoleundervisning som led i undervisningsprojektet "Den Kulturelle Rygsæk", men  vi har også  flere formidlingsaktiviteter for børn og familier. 

Hvad er din vision for Faaborg-Midtfyn?

- Vi er i et fantastisk område med en unik natur, som vi passer på og påskønner. Der er gang i en lang række spændende projekter, deriblandt byudvikling, og jeg er glad for og stolt af, at vi kan være en del af dette arbejde. Jeg håber, at endnu flere folk vi flytte til kommunen og få øjnene op for alle de muligheder, vi kan byde på. Jeg mener, grundlaget er lagt for det. 

Hvad skal der efter din mening til for at opfylde din vision for Faaborg-Midtfyn Kommune?

- Jeg ser med stor optimisme på at tiltrække store midler til den fortsatte udvikling af museet, og dermed kan vi fastholde vores høje kvalitet, for her skal der med mine øjne ikke spares. De to museer i kommunen har fået en helt igennem fantastisk støtte fra kommunen, 20 millioner kroner pr. museum, og jeg håber, at lokalbefolkningen vil være stolt af den støtte og sætte pris på den.

- Vi er afhængige af en fortsat støtte fra blandt andre fonde, så vi kan fortsætte det udviklende arbejde. Derudover har vi også brug for den lokale opbakning. Vi er en fantastisk købstad med en misundelsesværdig smuk natur, og vi har alt at byde på.

 

Juleønsket
Ugeavisen Faaborg har i ugerne op mod jul spurgt en række erhvervsdrivende, kulturpersonligheder, frivillige m.fl. om deres juleønsker - dels de personlige, dels for kommunen og byen.Svarene kan du følge i serien "Juleønsket".
Gertrud Hvidberg-Hansen er museumsdirektør på Faaborg Museum, der netop har åbnet en særudstilling om Johannes Larsen og japansk træsnitkunst. Foto: Louise Koustrup
Gertrud Hvidberg-Hansen er museumsdirektør på Faaborg Museum, der netop har åbnet en særudstilling om Johannes Larsen og japansk træsnitkunst. Foto: Louise Koustrup

Museumsdirektør: Større lokalt ejerskab for Faaborgs kulturperle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce