Mursten sælger igen i Ryslinge


Mursten sælger igen i Ryslinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HUSHANDLER: Området er ved at få bugt med dårligt omdømme, lyder vurderingen
RYSLINGE: En lang række negative historier i medierne har i de senere år gjort det til et drøjt job at være ejendomshandler i Ryslinge.

Men den tendens er nu ved at vende, vurderer Channe Broholm, statsautoriseret ejendomsmægler hos Bolig Fyn.

- I de senere år har vi oplevet et decideret fald i prisudviklingen i Ryslinge, helt i strid med landstendensen. Vores vurdering er, at det har hængt sammen med de kedelige sager, Ryslinge har været kendt for, siger hun og nævner balladen om kroen, Rys-linge-banden og skuddramaet på Hestehavevej.

Ryslinge halter da også stadig bagefter i prisudviklingen, men tendensen er, at ejendomsmarkedet i kommunen så småt er ved at vågne op, vurderer Channe Broholm.

Markant flere handler

Hun henholder sig til den nyeste statistik fra Realkredit-rådet. Her fremgår det, at et parcel- eller rækkehus i Rys-linge i gennemsnit er handlet for 5228 kroner pr. kvadratmeter i 2003, og at prisen i indeværende år er steget til 5473 kroner pr. kvadratmeter.

Det faktiske antal hushandler er også vokset. I gennemsnit blev der solgt 13 huse i kvartalet i Ryslinge sidste år, og indtil videre er det tal vokset til 18 for de to første kvartaler af 2004. Det svarer til en stigning på 38 procent.

Årslev spurter afsted

I den nordlige del af det midtfynske område - nemlig i Års-lev - er det knapt så overras-kende, at konstatere en markant vækst på ejendomsmarkedet. Sådan har det været i nogen tid i kommunen, der nyder godt af at være udflytterkommune for odenseanske pendlere.

Realkreditrådets tal dokumenterer en stigning i antal handler på 54 procent, når man sammenligner 2. kvartal 2003 med samme periode i år. Og priserne følger også pænt med opad. Kvadratmeterprisen er i snit vokset fra 5872 i 2003 til 6167 i de første to kvartaler af 2004.

- Folk lægger mere vægt på det nære. Derfor vil de gerne ud på landet at bo, og det nyder Årslev Kommune godt af, vurderer Channe Broholm, der selv er født og opvokset i Sdr. Nærå.

Ringe mangler huse

I Ringe Kommune er situationen derimod lidt speciel. Her er der nemlig mangel på ledige boliger.

- Jeg kunne godt bruge 15-20 ejendomme mere på hylden, siger Channe Broholm og oplyser, at et hus i Ringe by - uanset stand - sjældent er til salg i mere end to måneder.

Tallene tyder da også på, at handelen foregår relativt livligt i Ringe, hvor man konstaterer en stigning på 39 procent, hvis man sammenligner kvartals-gennemsnittet for 2003 med ditto for 2004. I faktuelle tal er der i dag 32 handler i kvartalet mod 23 sidste år.

Til gengæld afslører Real-kreditrådets opgørelser også, at der i andet kvartal i år har været et dyk sammenlignet med samme periode sidste år.

- Men det mener jeg er et tilfældigt udslag. Sådan oplever vi ikke tendensen generelt, siger Channe Broholm, der karakteriserer den typiske ejendomskøber i Ringe som en person af ældre årgang.

- De søger ind mod byen fra de mindre landsbyer i takt med at alt ting lukker, siger hun.

Mursten sælger igen i Ryslinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce