Multipark skal rejse sig i Ringe

Munkebo Multipark åbnede sidste år med blandt andet en skaterbane og Tarzanbane. Parken er udgangspunkt for et lignende projekt i Ringe.
Foto: John Fredy

Multipark skal rejse sig i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foreningsfolk har sat gang i arbejdet med at få skabt en kæmpe multipark i Ringe. Den vil koste mange millioner

En multipark med plads til skatere, parkour, street- basket, klatrevæg og meget andet.

Det kan blive en realitet i Ringe, hvis det står til driftige foreningsfolk i byen.

I hvert fald har formanden for Ringe Skaterforening, Claus Fribo Nielsen, og Johnny Johansen fra Ringe Boldklub sat gang i arbejdet med at få skabt en sådan multipark.

- Vi har kastet bolden op, og så må vi se, om den bliver grebet, siger Johnny Johansen.

Tanken om en større skaterpark lancerede Claus Fribo Nielsen allerede for halvandet år siden, da Ringe Skaterforening indviede skaterbanen ved fritidscentret. Banen er dog blevet lukket igen på grund af en enkelt klage.

- Vi har altid haft tanken i vores forening, at vi ville lave en skaterpark, men hvorfor begrænse det til det, lyder det spørgende fra Claus Fribo Nielsen, der selv kommer med svaret.

- Vi skal kigge i et større perspektiv, og vi skal have alle foreninger med. Det er kun et spørgsmål om at være kreativ og lave noget, som alle foreninger kan bruge, siger Claus Fribo Nielsen.

Claus Fribo Nielsen og de øvrige i Ringe Skaterforening har det med at få tingene til at ske. Målet var at få lavet enskaterbane, og det lykkedes. Nu hæves ambitionerne gevaldigt.
Claus Fribo Nielsen og de øvrige i Ringe Skaterforening har det med at få tingene til at ske. Målet var at få lavet enskaterbane, og det lykkedes. Nu hæves ambitionerne gevaldigt.
Foto: Kim Rune

Mange millioner

Inspirationen har de to hentet i blandt andet Munkebo, hvor der i efteråret 2015 åbnede en multipark med blandt andet plads til den voksende street-idræt. Desuden er multiparken tilføjet en Tarzanbane.

Parken har kostet cirka 20 millioner kroner, og ambitionen hos de to ildsjæle i Ringe er ikke mindre - selv om de erkender, at det er meget ambitiøst projekt.

Men det skal være en park, der med Claus Fribo Nielsens egne ord "sparker røv", og foruden at skabe nye aktiviteter skal styrke samarbejdet mellem foreninger og institutioner og ikke mindst skal brande byen.

- Det er hele byen, der skal drages ind i det arbejde her, siger Claus Fribo Nielsen.

Første step tages torsdag den 21. januar, hvor foreninger, skoler og flere andre er inviteret til informationsmøde i Midtfyns Fritidscenter.

Her vil de to foreningsfolk, som for tiden udgør styregruppen på projektet, fremlægge ideen. Her bliver det også muligt at komme med input, kommentarer og ideer.

Super initiativ

Faktisk har de to folk haft et formøde med foreninger og Midtfyns Fritidscenter, hvor ideen blev positivt modtaget.

Det samme er tilfældet hos formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Lene Høsthaab (V).

- Det er et supergodt initiativ, og sådan har jeg det med alle nye tiltag på det område her, siger Lene Høsthaab, der understreger, at hun vil se positivt på en ansøgning om eventuelt penge til projektet.

- Jo mere konkret og gennemarbejdet projektet er, jo bedre. Hvis flere går sammen, og man kan have et gennemarbejdet projekt til budgetforhandlingerne, så er det et ønske på lige fod med alt andet, siger hun.

Ifølge Claus Fribo Nielsen er det videre forløb også planlagt. Tanken er at søge penge i kommunens moderniseringspulje til at få lavet et konkret forslag til en multipark. Det skal bruges til at søge penge i fonde til det ambitiøse projekt.

I første omgang gælder det dog informationsmødet den 21. januar, og det begynder klokken 20.

Multipark skal rejse sig i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce