Morsom roman om midaldrende mand

Mai Skydt Villadsen

Morsom roman om midaldrende mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange af landets biblioteker og DR lægger kroppen under mikroskopet i et stort, fælles videnskabstema i hele 2018. I uge 7-10 er der fokus på kroppen fra graviditet til alderdom. "Viden skaber os", hedder temasamarbejdet, og bogtippet her er et af bibliotekets bidrag.

Titel: Kødet letter

Forfatter: Harald Voetmann

Kühleborn er lige blevet 55. Hans krop er ved at miste pusten, og kødet er blevet løsere. Forfaldet er begyndt - det er Kühleborn udmærket godt klar over.

Kühleborn bor alene og arbejder på et talgsmelteri. Hverdagen fylder han med overvejelser og observeringer, og ofte dvæler han ved tanker om sin egen eller andres kroppe. Da han venter på bussen sammen med en ung kvinde, lægger han mærke til hendes strømpebuksebeklædte knærunding, inden opmærksomheden glider videre til hans egne ankler: "Hans ben er lange, og hans bukser ikke helt så lange. Mellem de grå sokker og bukseben kan man se fire-fem centimeter brede hudbælter beklædt med mørke hår. Det bemærkelsesværdige er, at ikke flere hår nægter at indtage deres plads i pelsdannelsen". På bogens omslag står der, at "Kødet letter" er en folkekomedie. Og det skal jeg love for! Bogen er sjov, stærkt underholdende og underfundig og ville have stillet Ludvig Holberg rigtig godt tilfreds. Kühleborn går på arbejde og hjem igen. Han går på café og i biografen, hvor han krummer helt afsindigt med et knastørt rundstykke. Han tager til en julefrokost, der risikerer at ende helt galt, og der sniger sig en fødselsdag og en hadegave med ind i handlingen.

Harald Voetmann har før taget den menneskelige krop under kærlig behandling, nemlig i den lige så gode bog "Syner og fristelser" om den historiske middelaldermunk Othlo, hvis oplevelser af og i kroppen får siderne til at dirre. Forfatterens detaljemættede stil og legesyge sprog kan genkendes på lang afstand, men der er desværre ikke mange, der kender til hans bøger. Hermed en varm opfordring til at lære ham bedre at kende.

Morsom roman om midaldrende mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce