Morgen- eller aftenpasning


Morgen- eller aftenpasning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UENIGHED: Politikerne skal i dag drøfte, om åbningstiderne i børnehaverne skal ændres

RINGE:Af sparehensyn vil næsten samtlige børnehaver i Ringe Kommune i år for første gang have lukket tre uger i sommerferien. Alligevel skal politikerne i Økonomiudvalget i dag drøfte, om der skal bruges penge på at udvide den daglige åbningstid i børnehaverne.

Længe har borgmester Bo Andersen (V) argumenteret for, at aftenåbent i en af børnehaverne vil være et vigtigt parameter for at få nye tilflyttere. Desuden argumenterer tilhængerne af dette forslag med, at det også vil gøre det lettere for enlige forsørgere at få et arbejde, og dermed vil der kunne spares på kontanthjælpen.

I dag lukker de fleste børnehaver kl. 17.00. Dog har Hættegården ved Ringe åbent til 17.15 og torsdag til 17.30. Konkret lyder et forslag på at lade Hættegården have åbent til 19.00. Det vil netto koste kommunekassen 50.260 kroner om året under forudsætning af, at der kun er én pædagog til stede i de sidste åbningstimer og dermed maksimalt fem børn.

Børnehavelederne vurderer imidlertid, at der er et større behov for at udvide åbningstiden om morgenen. Børne- og kulturchef Tonni Jørgensen kan da også fortælle, at forvaltningen jævnligt får henvendelser fra forældre i specielt landsbyerne, der gerne vil kunne aflevere deres barn tidligere i den lokale børnehave.

I dag åbner Hættegården som den eneste klokken 6.00, mens de øvrige børnehaver åbner 6.30.

- Og nogle forældre giver udtryk for, at det kan være et problem, hvis de for eksempel skal på arbejde i Odense klokken 7.00, siger børne- og kulturchefen.

Formanden for Børne- og Kulturudvalget, Lene Høsthaab (V), har da også givet udtryk for, at hun foretrækker tidligere morgenåbent end aftenåbent.

Hvis alle børnehaver skal åbne klokken 6.00 om morgenen, vil nettoudgiften for kommunekassen årligt blive 103.480 kroner. Ved både den tidligere morgenåbent og aftenåbent forudsættes det, at samtlige forældre med barn i børnehave bidrager med en yderst begrænset stigning i forældrebetalingen.

Morgen- eller aftenpasning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce