Øhavsskolen i Faaborg er straks gået ind i sag om 15-16-åriges pjæk for at drikke øl ved Lidl. Det kommer næppe til at gentage sig.

Faaborg: Øhavsskolen og SSP er gået ind i en sag om overbygningselever, som pjækkede fra skolen for at købe og drikke øl ved Lidl i Faaborg. Den trafik stopper nu, forsikrer afdelingsleder for udskolingen på Øhavsskolen, Carsten Rasmussen.

Det var Birthe Jespergaard, Diernæs, der slog alarm til skolen, da hun onsdag formiddag kom forbi Lidl og så en gruppe unge, både piger og drenge, stå og drikke øl.

- Klokken var 10, og det var elever fra Øhavsskolen. Jeg har en søn på 10, der skal i syvende klasse på Øhavsskolen om et par år. Eller det skal han så ikke, hvis sådan noget foregår i skoletiden, fastslår hun.

Det er nu også langt fra det generelle billede.

Afdelingsleder Carsten Rasmussen fortæller, at skolens straks har orienteret de pågældende elevers forældre og inddraget SSP:

- Vi tager en snak med eleverne, og fortæller dem, at det skal de ikke gøre igen, og vi tager en kontakt til Lidl og forklarer, at butikspersonalet skal bede om at se legitimation, hvis de er i tvivl om, hvor gamle de unge er i forhold til at sælge dem øl, siger han.

SSP-konsulent i Faaborg Torben Kjemstrup Nielsen pointerer, at der ikke er nogen kultur for druk i skoletiden i Faaborg:

- Det må vist være på grund af solskinsvejret, at nogle er faldet for fristelsen. Jeg ser det som en enkeltstående episode, som vi håndterer med en snak med eleverne, siger han.

Fyens.dk har talt med nogle af eleverne og har valgt ikke at bringe navne på dem. Ingen af dem var synligt berusede, da vi talte med dem ved 10.30-tiden onsdag. De havde bare fulgt en pludselig indskydelse, da de fik lyst til en øl. To af dem fortalte, de er 16 år, og det betyder altså, at de har lov til at købe øl. To af drengene undskyldte sig med, at de havde fri for skole. I gruppen er der enighed om, at det ikke ser så smart ud, at stå og drikke øl i skoletiden.

- Det er ikke noget vi plejer at gøre. Det her er første gang for mit vedkommende, fortalte én af drengene.

Står det til skolen og SSP, er det altså også sidste gang.

  • JO -

    Af:

    Områderedaktør for Faaborg-Midtfyn med base i Faaborg. Har arbejdet med journalistik siden midten af 80'erne. Kom til Faaborg i 2006.