Møbelpolstrer buldrer frem - fra fire til 11 ansatte på to år

Bo Thuelund har stor succes med sin polstringsvirksomhed i Nr. Lyndelse. Han har fornylig investeret mange penge i ny symaskine, der gør det muligt at lave pyntestikninger i læder. Foto: Yilmaz Polat

Møbelpolstrer buldrer frem - fra fire til 11 ansatte på to år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På to år er antallet af ansatte vokset fra fire til 11 hos Nr. Søby Auto- og Møbelpolstring. Her sættes der en ære i at udføre det gamle håndværk.

Nr. Lyndelse: - Det er helt vildt. Det er godt nok gået stærkt.

57-årige Bo Thuelund læner sig tilbage i stolen, mens blikket et øjeblik fanger en ting i frokoststuen. Lokalet har tidligere fungeret som motionsrum, men det var dengang, at der var kommunalt aktiveringscenter på stedet.

Det er efterhånden mange år siden. Til gengæld er det ikke mange år siden, at Bo Thuleund købte bygningen og flyttede sin virksomhed, Nr. Søby Auto- og Møbelpolstring, ind på stedet.

- Det er to år siden. Vi mente, at der var masser af plads, men siden er vi er vokset fra fire til 11 ansatte, forklarer Bo Thuelund, der investerede et par millioner kroner på køb og istandsættelse af bygningen.

Nr. Søby Auto- og Møbelpolstring
Bo Thuelund var næsten 40 år, da han blev udlært møbelpolstrer. Han kastede sig over faget, da han arvede sin fars værktøj.Bo Thuelund blev udlært hos møbelpolstreren i Møllergade i Svendborg.

1. februar 1999 åbnede han Nr. Søby Auto- og Møbelpolstring. I første omgang holdt virksomheden til på hans privatadresse. 

For to år siden købte han bygningen på Langagergyden 2 af kommunen og flyttede virksomheden. 

Der skulle dog et bankskifte til, før Bo Thuleund kunne låne pengene, og den nye adresse blev en realitet. 

 
For to år siden flyttede virksomheden ind i bygningen på Langagergyden 2 i Nr. Lyndelse. Siden er antallet af ansatte vokset til 11. Foto: Yilmaz Polat
For to år siden flyttede virksomheden ind i bygningen på Langagergyden 2 i Nr. Lyndelse. Siden er antallet af ansatte vokset til 11. Foto: Yilmaz Polat

Den 1. februar er det 19 år siden, at han startede virksomheden. Det lå ellers ikke i kortene, at han skulle gå i faderens og farfarens fodspor som møbelpolstrer, men da Bo Thuelund arvede værktøj og maskiner fra sin far, besluttede han i en ret sen alder at gå i lære som møbelpolstrer.

- Det har været afgørende for mig fra dag et, at det laves ordentligt. For ellers vil jeg hellere lave noget andet. Det er også det, vi er blevet kendt på nu. Det er vores gode ry og rygte, for så har vi tilfredse kunder, og det er dem, vi lever af, og det er guld værd, siger Bo Thuelund.

Kunder og opgaver er der blevet flere og flere af i de senere år.

- Det er seks år siden, at jeg fik min første ansatte, siger virksomhedsejeren, mens han viser rundt i virksomheden, hvor ansatte er i fuld sving med at betrække stole.

- Vi går aldrig på kompromis. Når jeg laver gamle møbler, så tager vi billeddokumentation trin for trin og sender med. Det blev vi kendt på for mange år siden. Det er gode beviser at sende afsted til kunden, bemærker den 57-årige.

- Vi håndsyer det hele, som man gjorde i gamle dage, og det er forskellen på os og andre. Det er fordi, at vi har respekt for det gamle håndværk. Vi kan ikke slå de andre på prisen, men det kan vi så på kvaliteten, og så er det, vi laver, udelukkende danskproduceret, lyder det med en vis portion stolthed i stemmen hos Bo Thuleund.

Bo Thuelund køber også helt nye stole og betrækker dem med læder. Det er blandt andet sket med Syver-stole. Foto: Yilmaz Polat
Bo Thuelund køber også helt nye stole og betrækker dem med læder. Det er blandt andet sket med Syver-stole. Foto: Yilmaz Polat

Ingen krise

Blandt kunderne er OUH, som Nr. Søby Auto- og Møbelpolstrer har polstret møbler for i nu seks år.

- Sidste år var det helt vildt. Der var tre måneder, hvor vi lavede 1500 stole. Vi var 10-11 ansatte her, og et par gange kørte jeg 110 stole til en underleverandør på Sjælland, som vi havde til at hjælpe os, siger Bo Thuelund, som også har mange private kunder og andre institutioner.

På værkstedet står en række ompolstrede stole klar til at komme tilbage til et plejehjem i Odense.

- Det koster 1000-1500 kroner at få sat et nyt læder på. Så det er ikke stole købt i Ikea, vi laver, bemærker Bo Thuelund, der, modsat andre, ikke har mærket krisen for alvor.

- Nej, der begyndte jeg at få mere og mere at lave. For jeg har ikke haft ry for at være billigpolstrer, og det tror jeg har lønnet sig. For skal folk betale, vil de også have noget ordentligt. Alle laver fejl, og det gør vi også. Men så retter vi dem, og vi kører ikke med en garanti. For finder folk ud af, at der er en fejl efter fem år, så laver vi det om, understreger han.

Leger med tingene

På cv'et har han blandt meget andet knæfaldet i en ny katedral i Nordnorge, og to gange har han polstret møblerne hos Café Norden i København. Selv om ordrebogen er fyldt pænt op, så er der også tid til udviklingsprojekter.

- Vi har lavet en adventskrans i læder og noget julepynt for sjov. Vi laver nogle ting og leger lidt med det, og vi får også nogle fantastiske resultater, siger Bo Thuelund.

- Lige nu modeludvikler vi et par stole sammen med nogle arkitekter, hvor vi laver prøvepolstringer og får det hele til at fungere efter anvisninger fra ham. Alle synes, at det er sjovt at være med til at lave noget nyt, ligesom det også er sjovt at lave noget, der er 200 år gammelt, lyder det med et smil på læben fra Bo Thuelund.

Møbelpolstrer buldrer frem - fra fire til 11 ansatte på to år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce