En aften med både eftertanke og glæde

Ryslinge: Torsdag den 25. maj kl. 19, der er kristihimmelfart, er der lagt op til fejring, når Ryslinge Valgmenighed holder musikgudstjeneste i Nazarethkirken. Det store midtfynske kor Pop n' Soul, ledet af Janne Wind, underholder med salmer og popnumre fra nogle af vor tid største kunstnere. - Kristi Himmelfartsdag er en festdag i kirken. Ofte bliver den forvekslet med Jesu opstandelse, men Jesus har ret beset vandret rundt som opstanden i 40 dage, inden han forlader jorden. Det kan virke som en sær ting at fejre, men Kristi himmelfart peger hen mod pinse og er derfor en dag fuld af glæde og ånd, udtaler valgmenighedspræst Malene Aastrup i en pressemeddelelse.

- Pop´n Soul er ikke alene kendt for sin korsang, men også for en smittende glæde, som jeg gerne vil at bygge ind i gudstjenesten. Mange tænker på kirkegang som noget kedeligt og trist, hvor præsten siger en masse uforståelige ord, og man bliver tvunget til at synge en masse gamle salmer. Virkeligheden skulle gerne være en anden, nemlig at gudstjenesten med ord og toner åbner vore hjerter for eftertanke og glæde, fortæller hun.

Ryslinge Valgmenighed har valgt at holde en aftensgudstjeneste, fordi de gerne vil favne bredt, og så er det dejligt at slutte dagen af på en smuk måde ved at finde ro i kirkerummet. Det særlige ved Pop n' Soul er, at det er moderne og nutidig korsang, der synges.

Og det er et top-tunet kor. En turné i efteråret har skabt så stor interesse, at koret har fået 20 nye sangere, så det nu tæller godt 60 midtfynske sanger, der kan begejstres over pop, i alderen 25-70 år. /EXP