Mit juleønske: Oplevelser i naturen skal binde Faaborg-Midtfyn bedre sammen

Tissel Lund-Jacobsen glæder sig rigtig meget til at kunne slå dørene op til en ny sæson på Øhavsmuseet. Foto: Liselotte Kodahl

Mit juleønske: Oplevelser i naturen skal binde Faaborg-Midtfyn bedre sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tissel Lund-Jacobsen, Øhavsmuseet, er i gang med forberedelserne til en ny sæson - både en ny sheltersæson i privatlivet og en ny på museumsfronten.

Vi har talt med en række faaborgensere om deres ønsker for julen og deres håb for Faaborg-Midtfyn Kommune det kommende år. Her kan du læse om museuminspektør Tissel Lund-Jacobsen.

Hvad er dit personlige juleønske?

- Faktisk ønsker jeg mig en rigtig god vintersovepose. Min familie og jeg elsker udendørsaktiviteter, og så sover vi i shelters. Vi starter allerede sheltersæsonen omkring påske og slutter hen i oktober. Så både i maj og oktober er der altså behov for en varm sovepose. Børnene har for længst fået deres vintersoveposer, det er bare os voksne, der halter efter, men nu skal det altså være.

Hvilke ønsker har du til museet det kommende år?

- Vi har en rigtig stor opbakning af virkelig engagerede frivillige, som hjælper med alle vore aktiviteter. På Kaleko Mølle har det resulteret i jævnt flere besøgende end tidligere, hvilket jeg er så taknemmelig for. Jeg håber selvfølgelig på en støt stigende fremgang i besøgstallet for Møllen og håber, vi kan fortsætte med den flotte opbakning, vi har fra de mange frivillige.

Jeg kunne også godt ønske mig at et af vore succesfulde projekter kunne blive søsat igen. Her tænker jeg på "Danmarks Hemmelige Atlantis", hvor det er muligt at komme ud og snorkle ved de oversvømmede stenalderlandskaber, vi har langs kysten.

Hvad sker der af nyt og spændende i den nærmeste fremtid?

- Aktuelt er vores udstillinger lukket ned, da vi forbereder os på næste sæson med de nye og spændende udstillinger, vi har i støbeskeen, men til vinterferien åbner Arresten. På Øhavsmuseet arbejder vi aktuelt med udstillingen "Fortiden og fremtidens landskaber", der bl.a. er støttet af RealDania. Udstillingen skal inspirere besøgende til bagefter at tage ud i lokalområdet og se naturen. Jeg håber, at den udstilling må ende med at blive rigtig god.

Vi arbejder ligeledes med et kommende projekt, hvor man kan komme på oplevelsesture rundt i området, enten med guide eller med en museumsformidler. Derudover bruger vi vinteren til at arbejde med at forbedre vores udbud af undervisningsmateriale. Vi er så heldige, at der er afsat 20 mio. på det kommunale budget til det nye landskabsmuseum, så vi har også ansøgninger ude til disse midler, således vores udstillinger kan blive endnu mere fantastiske. Jeg glæder mig så meget til at slå dørene op til en ny og spændende sæson.

Hvad er din vision for Faaborg-Midtfyn?

- Turismen er og vil altid være en vigtig bestanddel for kommunen, og derudover er det også vigtigt, at vi kan formå at trække ny tilflyttere til. Samtidig er det vigtigt at prioritere alle de, der allerede bor i kommunen. Vi har så mange andre styrker også, som er vigtige at have fokus på, nemlig kultur og identitet, for vi har et kæmpe fremtidspotentiale. Vi bør arbejde endnu mere med identiteten af kommunen. Vi skal opmuntre folk til at tage på oplevelser nordpå eller sydpå i kommunen, så vi får bundet Faaborg-Midtfyn endnu mere sammen. Der skal ske styrkelse af alle de lokale tilbud, og det er fantastisk at kommunalbestyrelsen har afsat 20 mio kr. til Øhavsmuseet, således vi kan være med til at højne kulturen i hele kommunen.

Hvad skal der, efter din mening, til for at opfylde din vision for Faaborg-Midtfyn Kommune?

- Det kommunale arbejde om at samle kommunen, har man indset skal fortsætte. Det er jeg personlig rigtig glad for. Det kunne sagtens udbygges med yderligere kulturelle tilbud, flere shelters og oplevelsesture på Øhavsstuen. Der skal tænkes visionært med styrkelse af hele kommunen og de enkelte områders forskelligheder og behov.

 

Juleønsket
 Ugeavisen Faaborg spørger i ugerne op mod jul en række erhvervsdrivende, kulturpersonligheder, frivillige m.fl. om deres juleønsker - dels de personlige, dels for kommunen og byen.

Svarene kan du følge i serien "Juleønsket".

Denne gang møder vi museuminspektør Tissel Lund-Jacbosen.

 

Mit juleønske: Oplevelser i naturen skal binde Faaborg-Midtfyn bedre sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce