Mit juleønske: Butiksejer ønsker Mellemgade overdækket

Jeppe Skov, Barlebo Ost&Deli, vil gerne have mere liv i de tomme butikker. Foto: Liselotte Kodahl

Mit juleønske: Butiksejer ønsker Mellemgade overdækket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeppe Skov, Barlebo Ost & Deli, har mange ideer til udviklingen af bylivet i Faaborg.

Hvad er dit personlige juleønske?

Fred og ro - ganske enkelt. Jeg mener, vi skal blive bedre til at kigge væk fra vores forbrugssamfund. Mennesker i dag er alt for materialistiske, og vi glemmer, hvad julen egentlig handler om - samvær, hjertelighed og ro. I stedet ender vi hvert år med at stresse og jage for at nå alle indkøb og julegaver. Samvær med familie og venner, man ikke har set længe, forhastes, da det jo også lige skal klares inden jul. Så har vi også nået dét!

Hvilke ønsker har du til din butik det kommende år?

- Ønsket må være, at der bliver større fokus på mine varer. Folk skal prioritere at tilbringe tid sammen, spise sammen og vælge kvalitet frem for kvantitet. Selvfølgelig er mit ønske også vækst til forretningen. Nu har jeg haft butikken i et år og håber at se endnu flere det kommende år. Jeg er jo også så heldig at have en fantastisk placering i Faaborg, som jeg nyder godt af og ville gerne se endnu mere liv i byen. Jeg har i år en mindre udstilling med fantastiske lækre trævarer fra en lokal snedker, som jeg sælger i butikken. Jeg synes, det er en rigtig god mulighed for en dygtig hobbyhåndværker at komme ud til kunderne med sine produkter på. Det burde der være noget mere af i byen. Der kunne f.eks. sagtens være kunstnere eller lignende, der udstillede i byens tomme butikker, så der var noget at se på. De tomme butikslokaler ser så sørgelige og skæmmende ud på byen. Lad os da lukke op for muligheden for at pynte byens tomme vinduer med kunst, håndværk, unika og des lige.

Hvad sker der af nyt og spændende i den nærmeste fremtid?

- Jeg er simpelthen på maksimal kapacitet i butikken af oste, vine og andre fantastisk lækre specialiteter. Så det håber jeg, at folk også får øjnene op for.

Hvad er din vision for Faaborg-Midtfyn?

- Min vision er, at butikkerne kommer til at trække kunder fra Odense. Det er så let i dag at køre turen til Odense og klare alle indkøb på en dag, under tag. Vi skal gøre op med vores vaner og forbrugsmønster. Området er klar til det, men jeg tror ikke, folk er der endnu. Vi skal stå sammen og samarbejde omkring udviklingen af byen og butikkerne, og det kræver også opbakning fra dem, der bor her, at man støtter op om og handler lokalt. 

Jeg kunne godt ønske at få Mellemgade overdækket. Jeg har bidt mærke i det på rejser udenlands, og der er et eller andet tryghedsskabende og hyggeligt ved at gå overdækket. Det ville også give et lækkert pift til gågaden og butikkerne. Derudover synes jeg, vi skal fortsætte arbejdet, med at gøre den indre by endnu mere hyggelig.

Hvad skal der, efter din mening, til for at opfylde din vision for Faaborg-Midtfyn Kommune?

- Vi skal have trukket flere mennesker til kommunen, et universitet f.eks. Derudover skal vi udvikle byerne og kommunens herlighedsværdier. Alle, der besøger kommunen, er enige i, at her er så smukt og hyggeligt. Det skal vi benytte os af og udvikle på. Ligeledes er der et arbejde i at ændre folks købevaner, så man vælger mere lokalt.

Vi er butikker med mange forskellige ønsker og ideer, men vi har i Shopping Faaborg et fantastisk godt samarbejde med rigtig gode arrangementer og opbakning.

Juleønsket
Ugeavisen Faaborg spørger i ugerne op mod jul en række erhvervsdrivende, kulturpersonligheder, frivillige m.fl. om deres juleønsker - dels de personlige, dels for kommunen og byen.Svarene kan du følge i serien "Juleønsket".

Mit juleønske: Butiksejer ønsker Mellemgade overdækket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce