Mistanke om skimmelsvamp: Alternativt center lukker igen efter tre måneder

Det var med stor optimisme, at initiatagerne Peter Laust og Lena Hansen viste Den Voigtske Gaard frem i starten af november 2018. Nu lukker de stedet igen. Arkivfoto: Palle Søby

Mistanke om skimmelsvamp: Alternativt center lukker igen efter tre måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg fik blot tre måneder med et alternativt center i den Voigtske Gaard. Peter Laust Hansen trækker stikket på grund af svampeproblemer.

Faaborg: Blot tre måneder efter, at Faaborg fik et center for alternativ behandling i den Voigtske Gaard, lukker stedet igen. Med udgangen af februar er det slut, skriver initiativtageren Peter Laust Hansen på et Facebookopslag.

Ifølge opslaget skyldes den overaskende bratte exit uoverensstemmelser med udlejerne - Kirsten og Poul Styrbæk - der indtil for 10 år siden drev tøjbutik i de samme lokaler.

"Alle har jo kunne lugte, at gården er indelukket, og for 14 dage siden fik vi taget nogle prøver. Disse viste, at der var svamp og et dårligt indeklima. Vi kontaktede så vores udlejer med den rapport, vi havde fået med henblik på, at det blev lavet. Dette kunne ikke imødekommes," skriver Peter Laust Hansen på sin Facebook-profil.

Ifølge Peter Laust Hansen var svaret fra udlejer, at det ikke var deres ansvar, og at de havde lejet lokalerne, som de var.

"Det var vi da helt ok med, men da ikke med svamp i. Vi har udluftet og vasket ned (med Rodalon, red.), men svamp er der stadig. Det er jo ikke livstruende, men vi kan ikke byde dette til andre, skriver han.

Avisen har talt med Peter Laust Hansen, der dog ikke ønsker at udtale sig yderligere, ud over det, han allerede har offentliggjort på Facebook.

Den byggesagkyndige, der har udført undersøgelsen, har ifølge Laust Hansen skrevet, at det tilrådes at undersøge til bunds, hvor stort omfanget er.

Peter Laust Hansen ønsker dog ikke at udlevere rapporten som dokumentation.

Husleje: 8000 kroner

Kirsten Styrbæk mener, at de har været meget imødekommende overfor de nye lejere lejere blandt andet ved at nøjes med at tage en starthusleje på 8000 kroner om måneden for de i alt 445 kvadratmeter.

- De har lejet lokalerne som beset, men vi har ikke mulighed for at indfri lejers ønsker mht. bygningsmæssige ændringer især også i betragtning af, at gården er fredet, pointerer hun.

Kirsten Styrbæk er selvfølgelig ret ærgerlig over sagen.

- Det er sandsynligvis nogle skimmelsvampe, der er ganske uskadelige. Men vi har altså drevet forretning der uden problemer i mange år og har aldrig haft behov for at få det undersøgt, da vi ikke på noget tidspunkt har konstateret spor af skimmelsvamp, hvad man heller ikke har nu, siger hun.

Men er der noget om, at der er svamp?

- Der er ikke noget, der er synligt. Det er klart, at et hus godt kan lugte lidt indelukket, når det har stået tomt i 10 år, men jeg har selv været til behandling fire gange dernede uden at bemærke noget. Tværtimod noterede jeg mig, at den indelukkede lugt var forsvundet. Men der kan jo være lidt skimmelsvamp i alle gamle huse, siger Kirsten Styrbæk.

Mistanke om skimmelsvamp: Alternativt center lukker igen efter tre måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce