Ministerstøtte til gymnasieplaner

Siden i vinters er det for alvor gået stærkt med at rejse et nyt kvarter i Faaborg Øst. Nu er de fleste boliger færdige, men salget går mere end trægt.
Foto: Tim K. Jensen

Ministerstøtte til gymnasieplaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undervisningsministeren gav på lynmøde i Faaborg støtte til gymnasiets planer om at blive regionalt fyrtårn for naturvidenskab

FAABORG: Flere års intenst arbejde på at gøre undervisning i de naturvidenskabelige fag både sjovere og bedre udløser nu måske en stor bonus til Faaborg Gymnasium.Det lille gymnasium er nemlig langt fremme med planer om at blive såkaldt Regionalt Center for Naturvidenskab, og i torsdags gav undervisningsminister Bertel Haarder (V) sin støtte til planerne.

Hvis projektet realiseres, skal der opføres en ny bygning ved Faaborg Gymnasium, og bag murene skal der både tænkes og testes, når det gælder formidling af naturvidenskab.

Håbet er at give gymnasiet en ny dynamo, der kan trække elever til, give flere lyst til en gymnasial uddannelse og samtidig både trække på og give en håndsrækning til det lokale erhvervsliv. Og så håber rektor Claus Jensen at få et hus, hvor faaborgenserne kan samles om naturvidenskabelige oplevelser.

Center for hele Faaborg

- Det kan jo være, vi kan invitere folk indenfor for at se en solformørkelse, ligesom de gør på planetariet i København, siger Claus Jensen.

Helt præcist skal dygtige, fynske lærere bruge centret til at udvikle naturvidenskabelige undervisningsforløb og siden prøve dem af på elever og lærere fra hele Fyn.

I første omgang skal der dog knokles for at placere Faaborg Gymnasium lunt i svinget, når Undervisningsministeriet på et tidspunkt skriver check ud med statslig støtte til regionale naturvidenskabscentre.

I al hemmelighed var Bertel Haarder derfor inviteret til Faaborg for at høre nærmere om gymnasiets flerårige satsning på naturvidenskab, og tilsyneladende var det en begejstret minister, der tog tilbage til hovedstaden.

- Ministeren har ikke lovet noget, men han bakker projektet varmt op, og det har stor værdi, når vi skal ansøge om penge, at Bertel Haarder har set vores planer, siger Claus Jensen.

En del af de mindst 20 millioner kroner, det nye center ventes at koste, skal nemlig komme fra private fonde eller virksomheder. Og for at være på forkant, skal der i den kommende tid sendes ansøgninger til store danske fonde og måske lokale virksomheder. Desuden skal der skæves til andre steder i landet, hvor der arbejdes med at formidle naturvidenskab - for eksempel Danfoss Universe på Als.
Fakta
I 2007 fik de to faaborgensiske gymnasielærere, Peter Eduard og Danni Th. Pedersen, papir på, at de var Danmarks bedste til at undervise i naturvidenskab.

Peter Eduard er nu en af hovedkræfterne bag planen om at trække et Regionalt Center for Naturvidenskab til Faaborg.

Formentlig bliver der kun et center på Fyn.

Projektgruppe

På nuværende tidspunkt er der dannet en projektgruppe, med blandt andre formanden for Børne- og Undervisningsudvalget, Jakob Holm (SF), og borgmester Bo Andersen (V).

Og begge politikere er stærkt begejstrede.

- Sådan et center vil betyde meget både uddannelsesmæssigt og erhvervsmæssigt på lidt længere sigt. Og det er en politisk ambition at hæve uddannelsesniveauet her i området, siger Jakob Holm, mens borgmesteren forestiller sig, at det lokale erhvervsliv vil få lettere adgang til højtuddannet arbejdskraft.

Fra projektet sættes i gang vil det tage omkring to år at realisere byggeriet.

Ministerstøtte til gymnasieplaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce