Minister i Faaborg: Jarlov citerede gravsten på Lyø

Fra venstre: Grethe Saaby, formand for Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen, skriver under på kæmpecheck til Connie Hansen, Årø Beboerforening (i midten). Minister Rasmus Jarlov (K) holder checken. Foto: Torsten Cilleborg

Minister i Faaborg: Jarlov citerede gravsten på Lyø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsstyrelsen samlede mere end 300 deltagere til konference om landdistrikter på Hotel Faaborg Fjord.

Faaborg: Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) har godt styr på lokale forhold. Han kender billigpriserne på en færgetur til Avernakø og kunne citere fra Lyø-præsten N. Nielsens gravsten, viste det sig, da ministeren mandag talte ved Erhvervsstyrelsens rekordstore Landdistriktskonference på Hotel Faaborg Fjord.

Godt 300 deltog, og de kunne blandt andet høre den relativt nyudpegede minister bruge gravstenscitatet til at sammenfatte regeringens indsats overfor yderområderne: "Han gjorde, hvad han kunne." Og som Jarlov rigtigt pointerede, så skal øboernes minde over præsten, der døde i 1890, ikke opfattes sarkastisk. Det er faktisk er bibelcitat, der skal forstås bogstaveligt.

Godt 300 deltog i konferencen på Hotel Faaborg Fjord. Foto: Torsten Cilleborg
Godt 300 deltog i konferencen på Hotel Faaborg Fjord. Foto: Torsten Cilleborg

Er ikke provinsfjendsk

Rasmus Jarlov er blevet skoset af oppositionen for at være provinsfjendsk, ikke mindst efter han i Jylland-Posten blev citeret for, "at han ikke kan se potentialet i yderligere store udflytninger af statslige arbejdspladser". Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen tolkede det sådan, at Jarlov mener, "at der ikke findes folk uden for København med kompentencer og uddannelsesniveau til at varetage stillingerne."

- Det ville være ulogisk, hvis jeg skulle mene sådan, da jeg selv er jyde, sagde Rasmus Jarlov, der er født i Aarhus, men dog har boet størstedelen af sit liv i hovedstadsområdet.

Han nævnte Søfartsstyrelsen udflytning til "søfartsbyen" Korsør og oprettelsen af et kontor for Patent- og Varemærkestyrelsen i Ikast som meningsfulde eksempler på nogle af de 8000 statslige arbejdspladser, regeringen flytter, men fastholdt også, at meget har bedst i at blive i København.

Billigere færger

Ministeren fremhævede støtte til erhvervsuddannelser, mere lokal frihed til at tolke planloven, forlængelse af nedrivningspuljen og støtte til rabat på færgebilletter som eksempler på regeringens indsats overfor landdistrikterne.

- Nu koster det 55 kr. at sejle til Avernakø mod tidligere 120. Det er godt for omsætningen på øerne, sagde han.

Rasmus Jarlov er kendt for sit internationale udsyn. Han er med i De Berejstes Klub og har besøgt mere end 150 lande, men hans nye job som Erhvervsminister har fået ham til at kigge mere indenlands.

- Det var faktisk meningen, jeg skulle holde sommerferie på Ny Guinea og Salomonøerne, men da jeg stod i lufthavnen ombestemte jeg mig, og i stedet har jeg i år været på Læsø og Anholt for første gang. På Anholt var der 23 grader om natten under den fantastiske sommer, svarede han på konferencier Sisse Fiskers spørgsmål, om mininisterposten har fået ham til at ændre syn på danske landdistrikter.

Det har den ikke, for Jarlov har altid været vild med landet, forsikrede han.

Pris gik til Årø

Ministeren fik æren af at overrække Landdistriktsprisen 2018, hvor Mikael Hansen, Kulinarisk Sydfyn, var i finalefeltet. Prisen gik dog ikke til Svendborg men derimod til Årø, hvor 150 fastboere har skabt udvikling og vækst, så der næsten ikke er huse til salg og venteliste til lejeboliger.

En bevæget Connie Hansen, Årø Beboerforening, fortalte om enestående samarbejde mellem fastboere, tilflyttere og sommerhusejere, når nye initiativer sættes i gang.

- Havde det ikke været for tilflytterne, havde vi pløjet med hest endnu, sagde hun.

Connie Hansen flyttede selv til Årø i 1999. Med prisen fulgte 15.000 kroner.

Minister i Faaborg: Jarlov citerede gravsten på Lyø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce