Ahmad Almahamid sælger med en fordelagtig huslejekontrakt i hånden nu frugt og grønt og arabiske specialiteter fra sin nyåbnede butik

Ringe: 30-årige Ahmad Almahamid, nytilkommen flygtning fra Syrien, har med sin nyåbnede mini-basar på Jernbanegade i Ringe kastet sig ud i et ambitiøst iværksætterprojekt med hjælp fra venner, bekendte, ildsjæle og ikke mindst en betydelig økonomisk håndsrækning fra sin udlejer.

Ahmad Almahamid har med vandpiber, udenlandsk ris, brød, mel og andre arabiske varer på hylderne og i køledisken skabt et alternativ til Bazar Fyn i Odense, som de mange nye flygtningeborgere på Midtfyn hidtil har taget turen til.

Fokus på butiksliv

Avisen sætter samtidig fokus på butikslivet i Ringe i lyset af en række lukninger og tomme lokaler i midtbyen. (dako)

Ahmad Almahamid fortæller, at han bor i Kværndrup med sin kone og to børn og kom til Danmark som flygtning for et år og tre måneder siden.

Han har også boet i Hillerslev, inden han blev sammenført med sin familie, og en af landsbyens mange ildsjæle på flygtningeområdet, Jørgen Hjorth, har hjulpet med at få stablet butikken på benene.

- Det er simpelthen fantastisk, at han har så meget initiativ, at han får etableret sig så hurtigt, som han har gjort. Han har ydet en helt enorm indsats for at få det gjort klar. Det tager jeg hatten af for, siger Jørgen Hjorth, der tilføjer, at Ahmad Almahamids familie kom til Midtfyn kort før jul.

Carl Nielsen Legepark

Ideen til legeparken lancerede Skullerodsholm i august 2014.

Forleden fik parken 500.000 kroner fra borgerbudgetpuljen, da legeparken fik flest stemmer af alle indsendte projekter.

Legeparken er udviklet sammen med bl.a. Gerlev Legepark, og tanken er, at der skal laves en legeplads med musiske redskaber og en friluftsscene. Sammen med de nuværende tilbud skal de blive til parken.

Foruden formand Michael Hansen består bestyrelsen af næstformand Jacob Brejnholt og sekretær Claus Jeppesen.

De to er valgt for et år, mens kasserer Kent Krogsgaard og bestyrelsesmedlem Torben Hempler er valgt for to år. Det samme er formanden.

Suppleanter er Niels Otto Søn dergaard og Poul Steen.

- Familien må føle sig lidt forsømte, men sådan er det, bemærker Jørgen Hjorth.

Sat 20 procent ned

Den 30-årige mini-basar- ejer har med åbningen af sin butik sagt farvel til offentlig forsørgelse, og Jørgen Hjorth oplyser, at den 30-årige syriske mand ikke har fået nogen starthjælp til åbningen af butikken fra kommunen.

Til gengæld står udlejer Mogens Hansen fra Ringe klar med en fordelagtig husleje af det 140 kvadratmeter store lejemål, som i 11 måneder har stået tomt, siden en kiropraktor rykkede ud af lokalerne.

- Jeg bryder mig ikke om at se sådan noget stå tomt, og så har jeg reduceret huslejen, hvor der over 10 år sker en optrapning af lejen, siger Mogens Hansen, der ikke ønsker at gå i detaljer med huslejens størrelse, men fortæller, at lejen er sat ned med omkring 20 procent.

Udlejeren glæder sig over at hjælpe en flygtningeborger på rette vej, men ville helst have omdannet butikslokalet til lejligheder, som der i øvrigt på grund af flygtningesituationen er pres på i midtbyen i Ringe.

Men lokalplanen siger nej til lejligheder - og Mogens Hansen opfordrer politikerne til at bløde op, når det gælder erhvervslejemål et stykke fra bymidten.

- Med den mangel, der er på boliger, ville det være en god idé at ændre på lokalplanen i yderkanten af byen. I og med at der er kommet mange flygtninge til midtbyen, så er presset på lejligheder blevet endnu større, fortæller Mogens Hansen.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
- Det vidner om viljestyrke

- Det vidner om viljestyrke

Fokus på butiksliv

Carl Nielsen Legepark