Millionombygning af gymnasium


Millionombygning af gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NY TID: Midtfyns Gymnasium skal gøres tidssvarende for 4,5 millioner kroner

RINGE:Efter flere års venten ser det ud til, at en større ombygning af Midtfyns Gymnasium begynder til juli i år.

Fyns Amt forventes i den nærmeste fremtid at bevilge 4,5 millioner kroner til at gøre gymnasiet tidssvarende.

Langt den største del af projektet går ud på at etablere et næsten 500 kvadratmeter stort studiecenter med bibliotek og forbedrede muligheder for informationssøgning via internettet.

- Hensigten er at opdateret gymnasiet til de nye pædagogiske udfordringer, gymnasiereformen stiller. Vi skal skabe bedre rammer for undervisning i mindre grupper og projektarbejde, fortæller Søren Hvarregaard, ledende inspektor på Midtfyns Gymnasium.

I forbindelse med ombygningen etableres der blandt andet også fælles lærerforberedelseslokaler for gymnasiets og VUC Fyns undervisere, og der etableres et fleksibelt klasselokale, som kan rumme op til 50 elever.

I alt 1060 kvadratmeter skal efter planen omfordeles ved ombygningen.

Midtfyns Gymnasiums areal udvides nemlig ikke. Der er udelukkende tale om at udnytte den eksisterende plads anderledes.

Elever i byggerod

Efter planen skal ombygningen finde sted fra juli til og med november. Så de første måneder efter sommerferien, må eleverne leve med byggerodet. Men plads til alle, er der, forsikrer Søren Hvarregaard.

- Vi må rykke sammen. Det er muligt, at nogle klasser får danskundervisning i et naturvidenskabslokale. Men det er i høj grad de fælles opholdsområder, der berøres, siger han.

Oprindelig var der lagt op til et projekt til seks millioner kroner, der også indebar en udvidelse af gymnasiet. Men amtet har flyttet halvanden million kroner til udbygningen af VUC i Svendborg, da det ikke skønnes, at en udbygning er nødvendig.

Det selv om gymnasiet forventer flere end de nuværende 350 elever i de kommende år.

- Det siger demografien. Der er større årgange på vej. Vi forventer, der er plads nok på kort sigt. Men det er ikke givet, at der er plads til alle i 2010, siger Søren Hvarregaard.

Fyns Amts Undervisnings- og Kulturudvalg skal på sit møde på tirsdag formelt frigive pengene. Det anses for en formalitet, da ombygningen i Ringe er en del af et større moderniseringsprojekt for de fynske gymnasier.

Millionombygning af gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce