Mikkel vil være verdensmester


Mikkel vil være verdensmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MÅL: Årets Orienteringsløber 2004 har store planer med sin karriere

FAABORG/OSLO:Han var kun et par måneder, da han første gang var med sine forældre i skoven for at løbe orienteringsløb.

Den gang lå han i barnevognen, men det varede ikke mange år, før den unge Mikkel Lund selv begyndte at trampe stierne i Svanninge Bakker flade.

I dag, knap 20 år senere, tilhører han den absolutte verdenselite inden for orienteringssporten.

Den 25-årige Faaborg-dreng nåede et flot punkt i sin karriere, da han tirsdag blev kåret af medlemmerne i Dansk Orienterings-Forbund som Årets Orienteringsløber 2004. Efter en sæson med en samlet ottendeplads i worldcuppen og en placering som nummer 28 på verdensranglisten, var det ikke så underligt, at valget faldt på ham.

Mikkel Lund er naturligvis glad og stolt over hæderstitlen, men han har endnu nogle store mål, han satser på at nå.

- I 2006 bliver VM holdt i Danmark. Jeg går efter titlen som verdensmester, fortæller han.

Udvikler sig i Norge

I kampen for at blive verdens bedste, spiller de dybe norske skove og de høje norske fjelde en central rolle.I de sidste fem år har Mikkel Lund boet i Oslo, hvor han læser idræt.

- Jeg flyttede til Norge for at udvikle mig som løber, fortæller han i telefonen fra Oslo, hvor han deler adresse med kæresten Marie, der også er o-løber.

- I Norge er der flere eliteløbere, så træningsmiljøet er bedre end i Danmark. Og så er der jo den fantastiske natur. Heroppe kan man løbe så langt, man vil. Jeg bor i udkanten af Oslo, helt ud til skoven, så det er bare skønt.

I Norge løber Mikkel Lund for klubben Nydalen, men selv om han har tænkt sig at blive boende i Norge i mange år fremover, stiller han stadig op for Faaborg Orienteringsklub, når han løber i Danmark.

Han ikke skjul på, at det var i Faaborg OK, kimen til hans succes blev lagt.

- Klubben har betydet enormt meget for mig. Vi er jo en flok unge løbere, der har trænet sammen og i fællesskab kæmpet for at blive så gode som muligt, fortæller Mikkel Lund.

Sammen med klubkammeraterne Christian Nielsen og Henrik Jørgensen hentede han sidste år DM-guldet i stafet hjem til Faaborg.

Mikkel vil være verdensmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce