KFUM's spejderhytte på Nordskovvej i Gestelev tæt på Ringe fik natten til torsdag ubudne gæster, som begik groft hærværk og indbrud i hytten.

Gestelev: Det knaser under hælen, når man træder på de grå terrassefliser ved KFUM's spejderhytte på Nordskovvej ved Gestelev. Den lune sommervind får gardinerne til at blafre gennem de baldrede ruder, og tusind stykker af glas ligger spredt på det lyse trægulv i stuen og danner nærmest en sti af splintrede skår rundt i alle værelserne i hytten, ligefra køkken til bad og sovesal.

Spejderhytten blev efter alt at dømme raseret i løbet af natten til torsdag, og klokken 07.03 torsdag morgen modtog Fyns Politi en anmeldelse om hærværk og indbrud. Det oplyser vagtchef Thomas Bentsen.

- Man har brudt ind fra bagsiden af hytten via terrassedøren til stuen. Glasset i døren var knust med en betonklods, som lå på gulvet, fortæller Thomas Bentsen fra Fyns Politi.

Gerningsmændene har været rundt i hele huset og efterladt glaskår i alle rum, ligesom de smadrede køkkeninventar. Samtlige vinduer og ruder i døre var knuste, og derfor var en tømrer allerede gjort i gang med at rydde op torsdag ved middagstid.

Vagtchef Thomas Bentsen oplyser, at Fyns Politi ikke har nogen spor i sagen, ligesom de endnu ikke efterforsker sagen.

- Det kræver, at vi får nogen henvendelser eller tip at reagere på. Ellers bliver den henlagt, indtil man får henvendelser, der kan bruges. Det er nok ikke nogen hemmelighed, at vi er i en situation, hvor vi bliver nødt til at prioritere vores ressourcer, så alt sådan noget personfarligt går forud for døde ting. For at sige det, som det er, er det nok ikke en af de sager, der vil blive prioriteret allerhøjst. Men selvfølgelig - hvis vi får nogle henvendelser, som kan give noget konkret, er jeg sikker på, der vil blive fulgt op på det, siger Thomas Bentsen fra Fyns Politi.

Han siger desuden, at det typisk er unge menensker, som mangler noget spænding, der begår hærværk, men alt fra personlige eller politiske motiver og uforklarlige årsager kan også ligge til grund, og derfor kan han kun gisne om, hvem gerningsmændene kan være.

Spejderhytten har hele ugen haft besøg af 20-25 elever fra Ringe Friskole, så det var noget af et syn, der mødte dem i morges ved 7-tiden.

Arne Kaagh, som er hytteudlejer, fortæller, at alle spejderhyttens tallerkener i køkkenet samt alle 15 vinduer er smadret, men at de endnu ikke har overblik over, hvorvidt noget blev stjålet fra hytten. Tømreren sørgede torsdag for at blænde vinduerne af mod skybrud og andet uvejr, og fredag vil rengøringsfolk forsøge at få ryddet op til weekenden.

- Der er en af spejderlederne, hvis barn faktisk skal holde konfirmationsfest i spejderhytten på søndag, men nu må vi så se, om det bliver til noget, eller de skal finde et andet sted, ærgrer Arne Kaagh sig.

Hvis ikke hytten bliver klar til søndagens konfirmation, regner Arne Kaagh med, at oprydningen er klaret, så de nye vinduer kan komme i allerede i næste uge.

 

  • fyens.dk