Carl Nielsen-Skolen i Nr. Lyndelse sender nu elever i erhvervspraktik allerede i 6. klasse.

Nr. Lyndelse: 12-årige William Lind-Thomsen Hjerrild og 13-årige Johan Tougaard Christensen fra Carl Nielsen-Skolen i Nr. Lyndelse er hoppet direkte ud af skoleskemaet for at være i erhvervspraktik hos planteforsøgscentret under Aarhus Universitet ved Årslev.

- Jeg synes, at det er meget sjovt at få lov til at mærke, hvordan en arbejdsplads fungerer og få en smagsprøve på den virkelige verden, fortæller Johan Tougaard Christensen, imens han sidder dybt begravet med hovedet i en mikroskop for at udforske nogle forskellige grøntsagers overflader.

Tidligere foregik det sådan, at man skulle være elev i 9. klasse for at komme i erhvervspraktik, men som noget helt nyt på Carl Nielsen-Skolen kan man komme væk fra skolebænken allerede i 6. klasse, og det er noget, som William Lind-Thomsen Hjerrild og Johan Tougaard Christensen har omfavnet:

- Det er en god idé, at man får lov til at være i praktik allerede i 6.klasse. Det giver os bedre tid til at finde ud af, hvad vi gerne vil, fortæller William Lind-Thomsen Hjerrild, der håber, at han en dag kan arbejde med biologi, når han bliver ældre.

Også hos værterne for de to praktikanter er man glade for at kunne bidrage og hjælpe folkeskoleeleverne i den rigtige retning, hvis man gerne vil have be- eller afkræftet nogle af ens fremtidige drømme:

- Idéen med at de starter allerede i 6. klasse, er god, synes jeg, og det kan være med til at give dem en viden og forståelse for arbejdsmarkedet, og det man ikke få for tidligt, fortæller Kathrine Heinsvig, der er ansat hos forsøgscentret i Årslev og skal tage sig af de to juniorpraktikanter. 

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Lærer: Godt med praktik i en tidlig alder

Lærer: Godt med praktik i en tidlig alder