Midt i sparetid: Politikere vil finde fem millioner ekstra til haller og foreninger

Som andre klubber i kommunen betaler Ringe Boldklub et årligt gebyr på 4000 kroner per fodboldbane. Det gebyrer anbefales nu fjernet. Arkivfoto: Kim Rune

Midt i sparetid: Politikere vil finde fem millioner ekstra til haller og foreninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjernelse af gebyr på boldbaner og penge til at styrke hallernes økonomi. Sådan lyder et par af anbefalingerne fra det udvalg, der er sat til at se nærmere på tilskudsområdet til hallerne og foreninger.

Faaborg-Midtfyn: Når politikerne om kort tid mødes til forhandlinger om Budget 2019, vil der blandt spareforslagene også være forslag om flere penge til hal- og foreningsområdet.

Det er resultatet af et såkaldte paragraf 17 stk. 4-udvalg, der blev nedsat efter kommunalvalget sidste år, og som i første omgang har kigget på tilskudsområdet til hallerne og foreninger - efter en årrække med nedskæringer på området.

Blandt andet anbefaler udvalget, at der tilføres to millioner kroner til at styrke hallernes økonomi. Tanken er blandt andet et fast basis-tilskud til hallerne, og desuden skal der bruges yderligere 400.000 kroner til det udvidede antal udlejningstimer i varmtvandsbassinet i Ringe.

I anbefalingerne ligger der også en fjernelse af gebyrer på fodboldbaner - svarende til 200.000 kroner - og 800.000 kroner sendes i lokaletilskudspuljen.

Stor overskridelse

De 3,4 millioner kroner var maksbeløbet, som udvalget havde at gøre godt med - svarende til budgetniveauet i 2014 inden de store besparelser på området.

Men beløbsgrænsen har ikke stoppet udvalget i dets anbefalinger. Ifølge udvalget kan man nemlig med fordel fjerne 25 års reglen på lokaletilskud. I dag får foreninger tilskud til lokaler - et tilskud, der reduceres for andelen af medlemmer over 25 år.

Forsvinder den regel - svarende til 1,4 millioner kroner - kan det betyde, at foreninger sætter gang i flere voksenaktiviteter, lyder det fra udvalget, der også peger på fordelen i, at der smides 250.000 kroner i en pulje til vedligeholdelse af udendørs frivilligt drevne anlæg, der ikke ligger i den kommunale drift.

I alt løber anbefalingerne op i fem millioner kroner, og forleden blev kommunalbestyrelsen præsenteret for dem. At beløbsgrænsen var overskredet betragteligt, det fik bemærkningen "gavebod" med på vejen af SF'eren Torben Smith, mens borgmester Hans Stavnsager (S) pointerede, at der ikke skulle tages stilling til forslagene, men at de skulle sendes videre til budgetforhandlingerne.

Politikerne samles til budgetseminar den 27. og 28 august.

Midt i sparetid: Politikere vil finde fem millioner ekstra til haller og foreninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce