Mette Slott Nielsen er en af drivkræfterne bag Stafet For Livet i Sdr. Nærå, der skaber håb og glæde hos kræftramte

Pederstrup: 45-årige Mette Slott Nielsen er en fighter.

For cirka 10 år siden var familiemoren igennem et voldsomt kræftforløb, hvor hun fik fjernet det ene bryst.

- Jeg fik kemo både før og efter operationen. Og til sidst gav de mig stråler for at være sikre på, at alt var slået ihjel. Det var heftigt, påpeger Mette Slott Nielsen, der i dag er helt rask og arbejder som notar og sagsbehandler i Skifteretten i Domhuset i Odense.

Stafet For Livet

På lørdag fra kl. 10 til 13 kan du høre meget om Stafet For Livet ved Spar i Sdr. Nærå samt Brugsen og Rema 1000 i Årslev.Her kan du tilmelde dig 24 timers holdaktiviteten, der i år afvikles fra 1. til 2. september. Startskuddet lyder fredag kl. 14:00.

Folk, der er ramt af kræft eller har været, deltager gratis. For andre er prisen 100 kroner for voksne og 50 kroner for børn. Tilmelding og sponsorater: www.stafetforlivet.dk/stafet/sdr-naera

Lokationen er på Sdr. Nærå Friskole, mens Midtfyns Efterskole har det udendørs område, hvor holdstafetten afvikles. Du kan vælge at løbe eller gå strækningen på en kilometer.

Mad og drikkelse kan købes på pladsen, og det er muligt at slå telt op, hvis du vil overnatte.

De penge, der bliver samlet ind til Stafet For Livet, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende.

 

Hun bor i et parcelhus i landsbyen Pederstrup ved Årslev med sin mand og to drenge på 11 og 14 år. For flere år siden, da hun var kommet helt ovenpå igen, fik hun lyst til at være med til at afvikle Stafet For Livet på Sdr. Nærås Skole. Her samles der penge ind til Kræftens Bekæmpelse, når folk tilmelder sig den 24 timers holdaktivitet, hvor du enten kan vælge at gå eller løbe en kilometer.

- Jeg synes, at det giver rigtig god mening at samles om en fælles sag, som vi alle sammen på en eller anden måde har haft inde på livet. Sidste år havde vi en pige på 16 år med, der gik en tur sammen med os andre, selvom hun indtil da havde haft rigtig svært ved at åbne sig op overfor sine omgivelser, siger Mette Slott Nielsen.

Har vigtig rolle

Mette Slott Nielsen er såkaldt fightertorvholder under Stafet For Livet, hvilket vil sige, at hun har ansvaret for de deltagere, der kæmper med kræft eller har overvundet sygdommen.

- Jeg ligger mange frivillige timer i planlægningen, men det er det hele værd, når jeg ser alle de glade børn og voksne, der hygger sig på kryds og tværs med hinanden. Vi har skolebørn med fra friskolen, som er med til at skabe en god stemning omkring vores voksne, påpeger hun.

På selve dagen, hvor der også er oplysning og andre aktiviteter på programmet, bliver der taget ekstra hånd om de gæster, som er eller har været syge af kræft.

- Vi går en æresrunde sammen med alle fighterne for at hylde dem. Herefter holdes et andet arrangement, også kun for fighterne, hvor de bliver præsenteret for mindfulness, fortæller Mette Slott Nielsen.

Ikke kun skolens projekt

I sin tid var det Sdr. Nærå Friskole, der med egne kræfter startede Stafet For Livet op, mens Midtfyns Efterskolen bistod med et udendørs område, men i 2016 overtog Kræftens Bekæmpelse styringen af eventet.

- Jeg er ret sikker på, at det er den eneste skole i landet, der har taget initiativ til at starte Stafet For Livet op, fordi lærere og forældre til elever blev ramt af sygdommen, fortæller Mette Slott Nielsen, der understreger, at det ikke kun er et arrangement for de lokale folk, som har en forbindelse til friskolen eller efterskolen.

- Alle i Årslev og omegn er meget velkomne til at deltage.

  • fyens.dk